75% van bitcoin adressen staan in het groen ondanks dip onder $40.000

De bitcoin koers heeft weer een tik gekregen, maar nieuwe inzichten van on-chain analysebedrijf Glassnode laten zien dat 75 procent van de adressen nog altijd in het groen staan. Hetgeen een stuk hoger is dan de 45 tot 50 procent die we tijdens de bearmarkt van 2018 zagen.

Huidige bearmarkt is zo slecht nog niet

De conclusie van Glassnode op basis van de cijfers? “De huidige bearmarkt is niet zo streng als tijdens de slechtste fases in vorige bearmarkten. Momenteel staat slechts 25 tot 30 procent op een ongerealiseerd verlies. Het valt te bezien of de verkoopkracht de markt nog verder omlaag kan drukken.” Aldus de analisten van Glassnode in de laatste nieuwsbrief.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

75% van bitcoin adressen staan in het groen ondanks dip onder $40.000

Het rapport onthulde verder dat de lange-termijn holders van bitcoin, degenen die hun bitcoin meer dan 155 dagen in bezit hebben, zijn het minst waarschijnlijke cohort om op een verlies te staan. Meer dan 67,5 procent van de lange-termijn houders zit met een ongerealiseerde winst.

Van de bitcoiners die hun bitcoin voor minder dan 155 dagen in bezit hebben staat slechts 7,88 procent in het groen. Verder schrijven de analisten van Glassnode dat 58 procent van het volume op het Bitcoin netwerk in “profit dominance” is, een indicator die sinds december 2021 niet meer behandeld is.

Handelsvolume in profit

Tijdens een bearmarkt zien we vaak lange perioden van transactievolume die een verlies maken, maar de omdraaiing die we nu zien kan een teken zijn dat het sentiment omdraait. Waarbij de vraag naar bitcoin voldoende is om de verkoopdruk te weerstaan.

75% van bitcoin adressen staan in het groen ondanks dip onder $40.000

Echter, schrijft Glassnode, “gezien de prijs blijft kwakkelen, wekt dat de suggestie dat de vraag achterblijft en dat investeerders iedere opleving van de markt aangrijpen om wat winst te pakken.”

Sinds medio februari heeft de markt dagelijkse gerealiseerde winsten van rond de 13.300 bitcoin gezien, terwijl de gerealiseerde verliezen zijn afgenomen van 20.000 bitcoin in januari naar ongeveer 8.300 in de eerste week van april.

Hoewel een groot deel van de adressen in het groen staat, blijft de activiteit en het aantal transacties op het netwerk nog matigjes. Op dagelijkse basis zien we ongeveer 225.000 transacties, wat vergelijkbaar is met de bearmarkt van 2018 en 2019.

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency’s zijn risicovolle assets.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....