Bitcoin koers daalt naar $39.984

Bitcoin koers daalt naar $39.984

De bitcoin koers is onder de $40.000 gezakt. De munt staat fors in de min de afgelopen week:
-11%.

Koersdip

Momenteel is de koers wat opgeveerd boven de $40.000. De totale bitcoin is nu ruim 760 miljard dollar waard, dat is circa 6% van de totale goudmarkt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ten opzichte van de all time high in november 2021 heeft de koers ~42% ingeleverd. Zuur voor beleggers die in het najaar van vorig jaar zijn ingestapt. Die kijken tegen een flink papieren verlies aan. Het is alweer 152 dagen geleden dat de koers het record van $69.010 aantikte.

Ruim 19 miljoen bitcoin zijn nu gedolven, nog 2 miljoen stuks te gaan. Het betekent dat minder dan 10% van de uiteindelijke 21 miljoen stuks nog gedolven wordt. Slechts een klein deel wordt dagelijks verhandeld.

Uit cijfers van Glassnode blijkt dat ~22% liquide is, dus verkrijgbaar in de markt. De overige 78% staat op lange termijn wallets of is verpakt in aanhangende beleggingsproducten zoals etf's, futures et cetera.

Volgens analist Will Clemente wordt bitcoin meegetrokken in de malaise op de aandelenmarkt. Clemente zoomt in op de kostprijs van korte termijn beleggers, die gemiddeld $46.000 is en dat verklaart waarom een deel met verlies aan het verkopen is met een verder dalende prijs tot gevolg. De jonge Amerikaan kijkt naar de range $30.000-$47.000 als onder - en bovenkant van de koers.


Liquidaties

Een plots dalende koers leidt ook tot slachtoffers op de derivatenmarkt. Coinglass heeft becijferd dat er 439 miljoen dollar aan contracten in rook zijn opgegaan. Die contracten hebben betrekking op de complete cryptomarkt.

De dynamiek in de spotmarkt is dat korte termijn houders van bitcoin in paniek zijn geraakt door deze correctie, zo ziet deze analist van Glassnode.

Entiteiten die langer in de markt zitten, lijken deze munten op te snoepen.

bron: Glassnode

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency's zijn risicovolle assets.

Lees meer over:
Bitcoin update

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties