76% van alle bitcoin niet op de markt

Sinds het begin van het nieuwe jaar is de bitcoin koers aan het consolideren, maar de on-chain statistieken schetsen een meer positief beeld voor de toekomst. Met het verstrijken van de tijd wordt een steeds groter deel van de bitcoin voorraad namelijk illiquide.

Dat betekent simpelweg dat een steeds groter deel van alle bitcoin volgens Glassnode in handen komt van entiteiten die zij kwalificeren als illiquide. Wat wil zeggen dat dit mensen of rechtspersonen zijn die wel bitcoin kopen, maar eigenlijk nooit verkopen.

76% bitcoin niet liquide

Meer dan drie kwart van alle bitcoin die in omloop zijn bevinden zich op dit moment in wallets die in hun bestaansgeschiedenis praktisch nooit afscheid nemen van hun bitcoin. Steeds minder bitcoin zijn dus beschikbaar voor de vrije verkoop op de markt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

24 procent van alle bitcoin is dus nog in handen van wallets die regelmatig(er) verkopen. Dit zijn bijvoorbeeld exchanges en wallets van handelaren die wat actiever zijn dan de gemiddelde hodler.

“We zien dat over de laatste maanden van 2021, zelfs tijdens de correcties, dat er steeds meer en steeds sneller bitcoin van liquide naar illiquide wallets gaan,” aldus de heren van Glassnode. Wat erop wijst dat hodlers nog altijd bitcoin accumuleren.

Minder kans op een nieuwe correctie

Dat er steeds minder bitcoin in liquide en hoog-liquide wallets zitten betekent ook dat de kans op een stevige correctie in de nabije toekomst steeds kleiner wordt. Interessant is dus dat er paralel aan de huidige negatieve prijsactie juist hele constructieve dingen gebeuren op de blockchain.

Daarnaast zijn ook de lange termijn investeerders, mensen die hun bitcoin gemiddeld meer dan 155 dagen vasthouden, gestopt met verkopen en ook dat draagt bij aan het constructieve klimaat dat Glassnode momenteel ziet op de blockchain.

De huidige supply die door lange termijn investeerders wordt vastgehouden ligt op 13,35 miljoen bitcoin, wat een afname van slechts 1,1 procent is sinds het hoogtepunt in oktober, toen 13,5 miljoen bitcoin in handen was van dit cohort van bitcoiners.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens
langs in onze Telegram chat, en download
ook vooral onze Android
Nieuws app

of iOS Nieuws
app
!

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....