Op twee na grootste bitcoin whale koopt voor $21 miljoen de dip

De op twee na grootste bitcoin whale heeft weer toegeslagen en 456 bitcoin aan zijn balans toegevoegd voor een gemiddelde koers van 46.363 dollar. Het lijkt erop dat de whale weer terug is van zijn nieuwjaarsvakantie en besloten heeft 2022 goed te willen beginnen.

In totaal heeft deze enorme walvis nu meer dan 120.845 bitcoin in bezit voor een waarde van meer dan 5,6 miljard dollar. Van een dip schrikt deze investeerder blijkbaar niet, want hij of zij heeft alleen maar meer bitcoin toegevoegd aan de reeds indrukwekkende stapel.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Niet de eerste aankoop van 2022

Het opkopen van 456 bitcoin is niet de eerste aankoop van deze whale in 2022, vlak na nieuwjaar kocht deze persoon namelijk ook al 6 bitcoin. Hoewel dat voor de gemiddelde bitcoiner een enorme aankoop is, was dat voor deze whale waarschijnlijk een symbolische daad.

Vandaag op 4 januari sloeg de whale pas echt toe met het aankopen van een nieuwe 456 bitcoin voor op zijn of haar stapel. Waar toch even een grove 21 miljoen dollar voor neergelegd moest worden.

Het laat in ieder geval zien dat deze stinkend rijke investeerder zijn of haar geloof in bitcoin nog niet verloren is, integendeel zelfs. Aankopen als deze bieden dan ook hoop voor een goed jaar voor bitcoin.

Wie is deze whale?

Wie is dan toch deze whale die aan het jaar 2021 begon met 83.523 bitcoin en daar in de afgelopen twaalf maanden dus ongeveer 40.000 bitcoin aan heeft toegevoegd. Goed voor een waarde van ongeveer 1,84 miljard dollar op het moment van schrijven.

Niemand weet het eigenlijk en dat is ook het bijzondere van bitcoin. We kunnen speculeren, maar in principe kan het iedere rijkaard op aarde zijn. Elon Musk? Vladimir Putin? Het valt allemaal niet op voorhand uit te sluiten.

Wellicht dat we er ooit achterkomen, maar één ding lijkt in ieder geval zeker. Deze persoon of partij is niet voornemens om gas terug te nemen. Hoe bijzonder zou het zijn als deze whale ook in 2022 weer 40.000 bitcoin aan de stapel zou toevoegen. De eerste stack van 456 bitcoin is dan in ieder geval een goed begin.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens
langs in onze Telegram chat, en download
ook vooral onze Android
Nieuws app

of iOS Nieuws
app
!

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....