76% van alle bitcoin staat meer dan 1 jaar stil

804 totale weergaven

Het is onrustig in de wereld. Dat lijkt echter geen reden voor de gemiddelde bitcoiner om in actie te komen. Volgens on-chain analyse van Chainalysis staat meer dan 76% van alle beschikbare BTC al een jaar stil. We bekijken twee on-chain indicatoren.

1. HODL

Dat betekent overigens niet dat er niets verkocht wordt. In deze statistiek wordt de handel op verschillende grote cryptobeurzen bijvoorbeeld niet meegenomen. Dagelijks wordt er voor miljarden dollars aan handel gedreven.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Glassnode gebruikt de term ‘Illiquid Supply’ om dit fenomeen te duiden. De Illiquid Supply overtrof de piek van mei 2021. In onderstaande grafiek zie je de Illiquid Supply en de prijs van BTC.

Op het moment van schrijven is er ruim 18,9 miljoen BTC in omloop.

76% van alle bitcoin staat meer dan 1 jaar stil

2. Realized Cap

Glassnode heeft tal van indicatoren. Vandaag pakken we er nog een bij die kijkt naar hoe actief bitcoin is.

Met de realized cap wordt gekeken naar het moment dat specifieke bitcoin (of UTXO). Een UTXO is een output die in de blockchain staat. De term staat voor Unspent Transaction Output. Het laat als het ware zien op welke moment iemand een beetje bitcoin heeft ontvangen.

72% van alle UTXO’s staat al meer dan 3 maanden stil.

76% van alle bitcoin staat meer dan 1 jaar stil
Poll

Ik heb het afgelopen jaar bitcoin verkochtLees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...