80% institutionele beleggers bullish over toekomst van bitcoin

Acht op de tien institutionele beleggers gelooft dat bitcoin binnen 10 jaar groter is dan de traditionele financiële industrie, zo blijkt uit een enquête van bitcoin-beurs Bitstamp.

Daarnaast verwacht 54 procent van de retail investeerders dat bitcoin binnen 10 jaar groter is dan alle traditionele valuta. Veelbelovende verwachtingen die wij bij Bitcoin Magazine maar al te graag zien uitkomen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin is spel van de lange termijn

Bobby Zagotta, de CEO van de Amerikaanse tak van Bitstamp, geeft aan dat de resultaten van de enquête laten zien dat bitcoin een spel voor de lange termijn is en dat ze hun platform moeten klaarmaken voor de volgende 50 tot 100 miljoen klanten.

“De industrie moet een infrastructuur bouwen die sterk genoeg is om de volgende golf van investeerders op te vangen”, aldus Zagotta in reactie op de enquête.

Het gaat niet om een klein onderzoek, want aan de enquête deden in totaal 28.000 respondenten mee, waarvan 5.000 institutionele beleggers. De populatie was verdeeld over een 23-tal landen.

Wat het vertrouwen in bitcoin betreft heeft de industrie nog wat te winnen, althans, zo blijkt uit de resultaten van het onderzoek van Bitstamp.

Het vertrouwen kan beter

67 procent van de respondenten gelooft dat bitcoin een betrouwbare investering is, terwijl dit percentage bij het institutionele publiek op 70 procent ligt. Van die groep beveelt 68 procent hun klanten actief aan in bitcoin te beleggen.

Individuen en instituties in ontwikkelingslanden hebben over het algemeen een groter vertrouwen in bitcoin. Grofweg 80 procent van deze groep heeft vertrouwen in bitcoin.

Hiermee is het vertrouwen in bitcoin over het algemeen nog lager dan in vastgoed, waarbij het vertrouwen op 80 procent ligt. Terwijl aandelen door 69 procent van het retail publiek en 77 procent van de institutionele beleggers als betrouwbaar worden aangemerkt.

De ontwikkeling van wetgeving is daarbij altijd nog een belangrijk punt van aandacht. Bijna de helft van het retail publiek en 33 procent van de institutionele beleggers zien bitcoin als een ongereguleerde industrie.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....