Waarom een ‘saaie’ bitcoin goed kan zijn voor de institutionele adoptie

De huidige trend van de bitcoin koers wordt door veel mensen waarschijnlijk als “saai” omschreven. Volgens Jurrien Timmer, de Director of Global Macro bij Fidelity, kan deze situatie echter goede uitpakken voor bitcoin.

Bitcoin moet institutionele beleggers aantrekken

Om de grote voorspellingen voor de bitcoin koers waar te maken heeft het nog een lange weg te gaan. Een belangrijke voorwaarde voor het bereiken van koersen van enkele tonnen is dat er een hoop institutioneel geld richting de markt stroomt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Maar zijn institutionele partijen wel bereid om massaal in een onvoorspelbare asset als bitcoin te investeren? In een nieuwe thread op Twitter legt Timmer van Fidelity uit dat een saaie bitcoin belangrijk kan zijn voor institutionele adoptie.

Hierbij wijst Timmer onder andere op het Stock-to-Flow model van PlanB dat lange tijd strak gevolgd is, maar waar de koers op dit moment van begint af te wijken. In plaats daarvan volgt bitcoin vrijwel exact de roze lijn in het “Supply & Demand” model van Fidelity.

Waarom een 'saaie' bitcoin goed kan zijn voor de institutionele adoptie

In een efficiënte markt moet de bitcoin koers volgens Timmer om deze lijn heen blijven springen, maar vooral omhoog en naar rechts bewegen. Volgens het model van Fidelity bereiken we in 2023 een koers van 100.000 dollar per bitcoin.

Bitcoin gedraagt zich als traditionele asset

Het belangrijkste narratief voor bitcoin als investering is dat het een asset is die compleet los van het traditionele financiële systeem staat. De schaarste van bitcoin is totaal onafhankelijk van en niet-beïnvloedbaar door mensen.

Echter, met het verstrijken van de tijd en de groeiende adoptie begint bitcoin zich steeds meer te gedragen als een traditionele asset. Dat wil zeggen dat bitcoin redelijk synchroon beweegt met de traditionele markten.

Volgens Timmer wachten institutionele partijen vooral op goede instapmomenten. Als het Supply & Demand model van Fidelity een huidige marktwaarde van 50.000 dollar opgeeft en een waarde van 100.000 dollar in 2023, dan is een bitcoin koers van 30.000 dollar een stuk aantrekkelijker dan een bitcoin koers van 70.000 dollar.

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency’s zijn risicovolle assets.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....