900 inwoners El Salvador gaan de straat op tégen Bitcoin wet

In El Salvador is een groepje veteranen de straat op gegaan. Ze zijn het absoluut oneens met de komst van de Bitcoin-wet, en dat laten ze weten ook.

Protesten in El Salvador

Een nieuwsoutlet van het Centraal-Amerikaanse land deelt een fotoreeks waarin duidelijk te zien is dat men tégen de adoptie van bitcoin is. Ze protesteren met posters, vlaggen en stickers. Sommigen van hen vertelden aan de media dat Bitcoin hun leven "niet ten goede zou komen".

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ze maakten direct ook van de gelegenheid gebruik om pensioenverhoging af te dwingen bij het ministerie van Financiën. De hashtag #NoAlBitcoin was ook de hele dag trending in het land. Dit betekent zoiets als 'Nee Tegen Bitcoin'.

Het zou gaan om ongeveer 900 mensen, die zich verzamelden voor de Universiteit van El Salvador.

Het doel was om een ​​voorstel te doen om het pensioen dat ze nu ontvangen te verhogen met $100. Het schijnen vooral burgers te zijn die op het platteland wonen.

Ze zijn er ook bang voor dat hun pensioen in bitcoin gaat worden uitbetaald. President Bukele heeft echter al verscheidene keren laten weten dat iedereen vrij is om te betalen zoals ze willen.

Bitcoin wordt geen 'verplicht nummer'. Het gaat de dollar niet vervangen: beide valuta kunnen parallel gebruikt worden.

Met de Chivo-wallet kunnen mensen ook gewoon dollars aanhouden, terwijl ze bitcoin ontvangen. De app maakt het mogelijk om de sats direct te laten omzetten naar fiatgeld. De overheid heeft daarvoor een trust-fonds van $150 miljoen ingericht.

Negatieve tendens

Het is niet voor het eerst dat de locals de straat op gaan. Eerder berichtten we al dat men de straat op ging om zich tegen de wet te verzetten. Ook lieten advocaten en uiteraard ook de oppositie zich negatief uit: het zou tegen de grondwet ingaan.

Volgens een steekproef zou 54% van de El Salvadoranen fél tegen Bitcoin zijn. Ze vinden het absoluut niet correct, zo meldde Reuters enkele weken geleden.

Foto's: Yessica Hompanera

900 inwoners El Salvador gaan de straat op tégen Bitcoin wet
900 inwoners El Salvador gaan de straat op tégen Bitcoin wet
900 inwoners El Salvador gaan de straat op tégen Bitcoin wet

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsEl Salvador