Protesten in El Salvador tegen Bitcoin wet

Protesten in El Salvador tegen Bitcoin wet

Bitcoin (BTC) is een wettig betaalmiddel in El Salvador. De munt komt naast de Amerikaanse dollar te staan als nationale valuta.

Deze stap klinkt voor de gemiddelde bitcoiner als goed nieuws, maar er zijn ook tegenstanders. Ook in El Salvador zelf staat zeker niet iedereen te springen om de implementatie van bitcoin als nationale valuta.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Demonstraties

Een groep bestaande uit onder andere vakbonden en studentenverenigingen verzamelde zich voor een demonstratie tegen de plannen van president Nayib Bukele.

Met leuzen en spandoeken maakt de groep duidelijk dat zij niet willen dat bitcoin als wettig betaalmiddel wordt geaccepteerd. De implantatie zou namelijk winkeliers verplichten om bitcoin te accepteren.

Bukkele ziet de stap naar een duaal betaalstelsel als een manier om zijn bevolking te bevrijden onder het juk van de dollar. Maar daar is zeker niet iedereen het mee eens.

Onduidelijkheid

Onder andere de activiste Idalia Zuñiga reageert: ''Het is een wet die voor onzekerheid zorgt en die kan worden gebruikt om gebruikers te bedriegen en ook om het witwassen van geld en activa te vergemakkelijken,''

Ook wordt de volatiliteit van de koers aangehaald als belangrijk punt: ''Voor degenen die een minimumloon verdienen, op het ene moment heb je misschien $300 in Bitcoin en de volgende dag kan die $ 300 in $50 veranderen.''

Bukele hoopt (voorlopig) dit gedeelte te ondervangen door een rol te spelen bij transacties. Een winkelier krijgt het geld in dollars waar hij/zij recht op heeft, ook als bitcoin tijdens de transactie ineens flink daalt.

De bitcoin wet gaat er waarschijnlijk wel door komen. Maar het is de vraag hoe snel de implementatie in de praktijk gaat plaatsvinden. De oppositie is gestart met een rechtszaak om de implementatie te voorkomen.

Lees meer over:
Bitcoin El Salvador

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties