92% van bitcoin handelsvolume bij Binance

92% van bitcoin handelsvolume bij Binance

Het marktaandeel van het handelsvolume van Binance voor bitcoin is eind vorig jaar gestegen tot 92%. Dat stelt analysebedrijf Arcane Research.

Binance

Begin vorig jaar was de cryptobeurs nog goed voor zo'n 45% van alle aankopen en verkopen in de spotmarkt van bitcoin. Maar nadat ze in juni de handelskosten omlaag hebben gebracht én concurrent FTX in november omviel, won Binance veel populariteit.

Arcane schrijft:

"Hoe je het ook bekijkt qua handelsactiviteit: Binance IS de cryptomarkt. Na het opheffen van de handelskosten voor zijn BTC-spotparen deze zomer, heeft Binance alle marktaandeel op de spotmarkt volledig ingehaald."

Het Noorse analysbedrijf baseert deze informatie op de data van de vergelijkingswebsite van Bitwise.

Binance is goed voor 92% van het handelsvolume van bitcoin

Hoewel Binance al enkele jaren een van de grootste cryptobeurzen is qua handelsvolume, suggereren deze en cijfers dat het op een monopolie begint te lijken.

Monopoliegevaar?

Een onderzoek van CryptoCompare laat zien dat het totale marktaandeel van Binance voor de cryptomarkt eind einde vorig jaar neer kwam op 66,7%. Coinbase was de runner-up met 8,2%.

Dit kan op veel kritiek leveren, zoals verschillende analisten schrijven:

"De particuliere cryptomarkt kan een donkere eeuw ingaan die een eeuwigheid kan duren mocht Binance falen. Binance is te groot... Het is niet gezond om zoveel van het handelsvolume op één beurs te concentreren."

Zou Binance kunnen omvallen? Ooit was Mt. Gox by far de grootste cryptobeurs, en daarmee is het inmiddels einde verhaal. Ook FTX draaide immens goede handelsvolumes, maar toch stortte het in.

Binance-baas CZ lijkt van ander hout te zijn gesneden dan Karpeles of SBF, alhoewel de proof-of-reserve audits ook vragen oproepen.

En daarbij blijft staan: iedereen kan zelf kiezen waar men bitcoin koopt én iedereen heeft de vrijheid om hun bitcoin in eigen beheer te nemen. Daarin is er een onderscheid te zien tussen de hodlers en traders.

Binance wordt momenteel onderzocht door het Amerikaanse ministerie van Justitie over de naleving van anti-witwaswetten en tevens sanctiewetten.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin Binance

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan