950 man weg bij Coinbase

Coinbase gaat 20% van zijn personeelsbestand schrappen. Het gaat in totaal om 950 mensen die het bedrijf noodgedwongen moeten verlaten.

Dat maakt de onderneming vandaag bekend in een verklaring. Het is de tweede ontslagronde van de beursgenoteerde Amerikaanse exchange. Volgens CEO Brian Armstrong is de maatregel bedoeld om de bedrijfskosten met 25% te verlagen nu de cryptowinter aan blijft houden.

Armstrong benadrukt dat het bedrijf uit San Francisco financieel gezond is en dat cryptocurrency’s een blijvende assetklasse is. Hij besluit echter te bezuinigen om de ‘juiste operationele efficiëntie’ te behouden en minder succesvolle projecten af te stoten. Het is onbekend over welke projecten hij het heeft.

Verwijzend naar de ineenstorting van concurrent FTX zegt Armstrong: ‘Ik geloof zelfs dat de recente gebeurtenissen ten goede komen aan Coinbase. Maar het vergt tijd voordat veranderingen in de sector tot wasdom komen en we de vruchten ervan kunnen plukken’.

De herstructurering gaat Coinbase in eerste instantie tussen de $149 miljoen en $163 miljoen kosten, inclusief tussen de $58 miljoen en $68 miljoen aan ontslagvergoedingen. In het tweede kwartaal van dit jaar moet de hele operatie afgerond zijn.

De eerdere ontslagronde vond in juni 2022 toen al 18% van het personeel ontslagen is.

Lees meer over:
Coinbase

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...