950 man weg bij Coinbase

950 man weg bij Coinbase

Coinbase gaat 20% van zijn personeelsbestand schrappen. Het gaat in totaal om 950 mensen die het bedrijf noodgedwongen moeten verlaten.

Dat maakt de onderneming vandaag bekend in een verklaring. Het is de tweede ontslagronde van de beursgenoteerde Amerikaanse exchange. Volgens CEO Brian Armstrong is de maatregel bedoeld om de bedrijfskosten met 25% te verlagen nu de cryptowinter aan blijft houden.

Armstrong benadrukt dat het bedrijf uit San Francisco financieel gezond is en dat cryptocurrency's een blijvende assetklasse is. Hij besluit echter te bezuinigen om de 'juiste operationele efficiëntie' te behouden en minder succesvolle projecten af te stoten. Het is onbekend over welke projecten hij het heeft.

Verwijzend naar de ineenstorting van concurrent FTX zegt Armstrong: 'Ik geloof zelfs dat de recente gebeurtenissen ten goede komen aan Coinbase. Maar het vergt tijd voordat veranderingen in de sector tot wasdom komen en we de vruchten ervan kunnen plukken'.

De herstructurering gaat Coinbase in eerste instantie tussen de $149 miljoen en $163 miljoen kosten, inclusief tussen de $58 miljoen en $68 miljoen aan ontslagvergoedingen. In het tweede kwartaal van dit jaar moet de hele operatie afgerond zijn.

De eerdere ontslagronde vond in juni 2022 toen al 18% van het personeel ontslagen is.

Lees meer over:
Coinbase

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan