Cathie Wood blijft ondanks all-time low aandelen Coinbase kopen

Het Ark Invest van Cathie Wood blijft ondanks de continue dalingen van de Coinbase koers aandelen van het beursplatform kopen. Ditmaal gaat het om een aankoop van 5,5 miljoen dollar aan aandelen voor 158.000 aandelen van het Coinbase van Brian Armstrong.

Opgeven is geen optie

Het is duidelijk dat opgeven geen optie is voor het Ark Invest van Cathie Wood, want op 14 december kocht het ook al 300.000 aandelen Coinbase voor ongeveer 12 miljoen dollar. Op het moment van schrijven tikken de aandelen van Coinbase binnen op ongeveer 34,78 dollar per stuk, waarmee ze weer ietsjes zijn opgeleefd vanaf de all-time low die niet lang geleden werd neergezet.

Dat Coinbase het zwaar heeft blijkt wel uit de resultaten van dit jaar. Het beursplatform deed het een stuk slechter dan bitcoin en moest uiteindelijk ruim 86 procent van zijn koerswaarde inleveren in 2022. Bitcoin had natuurlijk ook geen fantastisch jaar, maar de daling van ongeveer 65 procent is in ieder geval een stuk minder dramatisch dan de 86 procent van Coinbase.

Met de aankopen laat Wood zien dat haar fondsen in ieder geval nog een groot vertrouwen in de toekomst van de industrie hebben, of dat in ieder geval willen uitstralen. Aan de andere kant zitten ze er inmiddels zo ver in, dat het lastig is om het schip nog te keren en op de beslissing om volop te investeren terug te komen.

Wood koopt ook bitcoin

Dat Wood ook gelooft in bitcoin blijkt wel uit de investeringen van haar fondsen in de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), een fonds van Grayscale dat exclusief in bitcoin investeert. Eind november investeerder Ark Invest nog 1,5 miljoen dollar in aandelen van GBTC.

Ook die investering doet het op dit moment niet heel goed, want de aandelen van GBTC handelen zelfs een ruime 48 procent onder de waarde van de bitcoin koers. Dit betekent dat de aandelen van het fonds 48 procent minder waard zijn dan de bitcoin die ze bezitten, wat op zichzelf al een hele vreemde situatie is.

Je kunt daar op dit moment dus 'bitcoin kopen' voor minder dan 10.000 dollar. Het enige probleem is dat GBTC die bitcoin niet kan verkopen op dit moment, wat door de structuur van het fonds komt. Zo kunnen aandelen GBTC een interessante manier zijn voor investeerders om op relatief goedkope wijze exposure op bitcoin te krijgen.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....