Charlie Munger (98): ‘Bitcoin is een zeer, zeer slechte zaak’

1162 totale weergaven

De Amerikaanse miljardair en investeerder Charlie Munger blijft negatief over bitcoin. Hij linkt het met kinderprostitutie, ontvoeringen en andere criminele zaken. Daarom is hij op z’n zachts gezegd geen fan.

Negatieve grampa

Munger is de vice-voorzitter van Berkshire Hathaway en de rechterhand van Warren Buffett. Met zijn 98 jaar is hij niet de jongste meer, maar heeft hij wel veel meegemaakt in de investeringswereld. En met succes! Je kunt hem wel de investeringsgoeroe en -legende noemen van de afgelopen eeuw.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Hij is een supporter van het werk van de centrale bank, zelfs als hun gevecht tegen hoge inflatie leidt tot een recessie.

Over bitcoin is de Amerikaan minder positief. Hij is wellicht zelfs een van de grootste criticasters.

In een interview met CNBC deed hij het nog eens dunnetjes over. Volgens de ‘boomer’ is bitcoin geschikt voor criminelen en schadelijk voor de VS:

“Dit is een zeer, zeer slechte zaak. Het land heeft geen valuta nodig die goed is voor ontvoerders. Er zijn mensen die denken dat ze bij elke deal moeten zijn die hot is. Ik vind dat compleet gestoord is. Het maakt ze niet uit of het om kinderprostitutie of bitcoin gaat.”

Waanideeën

Hij vervolgt dat de FTX-crash het gevolg was van een “slechte combinatie” tussen fraude en bedrog.

Volgens hem zijn er veel oplichters in de industrie, maar dat veel beleggers dit niet willen inzien omdat ze waanideeën hebben:

“Goede ideeën worden slechte ideeën als ze worden gebruikt voor ellendige dingen. Niemand zal zeggen dat ik ‘shit ‘heb die ik je wil verkopen. Ze zeggen alleen maar: ‘het is de blockchain’.”

Het is verre van de eerste keer dat Munger zo negatief is. In 2021 noemde hij al dat bitcoin in zijn ogen nooit “het ruilmiddel voor de wereld” zal worden. Hij beschreef bitcoin als een “kunstmatige vervanging voor goud”.

Hoewel dat al redelijk neutraal klinkt, is hij ook geen fan van goud: “Aangezien ik nooit goud koop, koop ik ook nooit bitcoin.”

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, of volg het nieuws via de mobiele Android Nieuws app of iOS Nieuws app, blijf op de hoogte en mis niets!

Lees meer over:
Bitcoin nieuws