Elon Musk reageert gevat op bitcoin-kritiek Charlie Munger

449 totale weergaven

Charlie Munger is een 98-jarige veteraan in de investeringswereld die vooral bekendstaat als de vicevoorzitter van Berkshire Hathaway en daarmee de spreekwoordelijke rechterhand van Warren Buffet is. Investeren is de grote passie van Munger, maar als het over bitcoin gaat komen er over het algemeen weinig positieve woorden uit zijn mond.

Munger is trots dat hij nooit heeft geïnvesteerd in cryptocurrency's, zegt dat ze verboden moeten worden en vergelijkt ze met geslachtsziekten. De kans lijkt dan ook klein dat Berkshire Hathaway ooit bitcoin op de balans parkeert. Elon Musk kon het niet laten te reageren op de uitspraken van Charlie Munger.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Musk en Munger aan het lunchen

Musk neemt ons voor zijn verhaal mee naar een lunch in 2009 waar hij samen met Munger aan tafel zat. Tijdens het eten vertelde Munger aan de hele tafel alle manieren waarop Tesla zou falen.

De eerste les, zelfs iemand als Charlie Munger zit er weleens naast als het over investeren gaat. Wat dat betreft is er nog hoop voor ons bitcoiners.

De felle kritiek van Munger op Tesla raakte Musk en het maakte hem verdrietig. Musk was echter ook groot genoeg om het met Munger eens te zijn en toe te geven dat Tesla waarschijnlijk niet zou overleven. Maar het was het hoe dan ook waard om het te proberen.

Waarmee Musk wil zeggen dat bitcoin op allerlei manieren kan falen, maar dat bitcoin het wel waard is om het te proberen. Bitcoin betekent in potentie het einde van de geldprinterij die een klein deel van de samenleving verrijkt en de rest van de wereld vooral belast. Dat alleen al maakt bitcoin het waard om voor te strijden.

Tesla en Berkshire Hathaway

In juli 2020 ging Musk met zijn vermogen voor het eerst Berkshire Hathaway CEO Warren Buffet voorbij.

Hoewel Buffet erkent dat Musk uitzonderlijke dingen doet, is Tesla net als bitcoin een investering die zijn firma niet snel zal maken.

Musk zelf kan het niet laten figuren als Buffet een beetje te prikken als het om dit soort zaken gaat. Het is één van de charmes van Musk, die het leven niet altijd even serieus neemt. Zeker niet als het gaat om de financiële wereld.

Ook Charlie Munger heeft het niet zo op Musk: "Onderschat nooit de man die zichzelf overschat. Sommige extreme successen komen van mensen die extreme dingen proberen omdat ze zichzelf overschatten." Waarmee hij wijst naar het extreme zelfvertrouwen van Musk.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....