Charlie Munger (97): 'Bitcoin nog idioter dan internetbubbel'

Charlie Munger (97): 'Bitcoin nog idioter dan internetbubbel'

Charlie Munger vindt dat de Verenigde Staten zich, net als China, zou moeten uitspreken tegen bitcoin.

Hij juicht de maatregelen toe die de Chinese regering neemt om het praktische nut van handelen in en bezit van bitcoin te minimaliseren. De VS doen het in zijn ogen verkeerd.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Nog gekker dan dotcom

Munger is de adjunct-directeur van Berkshire Hathaway, het investeringsfonds van Warren Buffett en laat geen gelegenheid onbenut om zijn afkeer van bitcoin te ventileren. Deze keer was het podium een liefdadigheidscongres voor grote investeerders in Australië.

“Ik denk dat de Chinezen de juiste beslissing hebben genomen, door ze simpelweg te verbieden. Mijn land, Engelstalige beschaving, heeft de verkeerde beslissing genomen,” aldus de 97-jarige multimiljardair.

Munger vergeleek bitcoin met de internetzeepbel van eind jaren ’90.

“Ik denk dat de dot com bubble zelfs idioter was in termen van waardering [van bedrijven] dan wat er nu aan de hand is. Maar alles bij elkaar beschouw ik dit tijdperk als idioter dan de dot com-periode.”

Bitcoin-hater

Munger en Buffet zijn waardebeleggers. Ze kijken voor investeringen vooral naar het langetermijnperspectief en de onderliggende waarde van bedrijven. Berkshire Hathaway heeft belangen in bedrijven als Coca-Cola, Kraft Heinz en Apple, maar ook in een aantal van de grootste banken in de VS.

Over China, waar Berkshire bijvoorbeeld een aanzienlijk belang heeft genomen in de autoproducent BYD, was Munger positief. Hij prees de groei op lange termijn en de aanpak van zeepbellen in de economie.

“Ik denk dat ze gelijk hebben dat ze uitwassen aanpakken die horen bij kapitalisme.”

Bitcoin past hoe dan ook niet in het hoofd van Charlie Munger. Hij haat het, net als andere cryptovaluta.

“Ik zal nooit cryptovaluta kopen. Ik zou willen dat het nooit was uitgevonden.”

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin China VS

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties