98% van schuldeisers Celsius stemt in met plan voor uitbetaling

De schuldeisers die betrokken waren bij de faillissementszaak van Celsius hebben vóór het terugbetaalplan gestemd. Ze krijgen deels geld terug en/of aandelen van het nieuwe bedrijf dat een doorstart gaat maken.

Uitbetalen klantendeposito’s

Volgens een filing van 25 september door faillissementsfirma Stretto stemden de meeste klassen met meer dan 98% vóór het plan. Een klasse (“Class”) is een soort groep waar schuldeisers onder vallen. Denk aan een groep met Retail Borrowers, of een groep die recht hebben op dermate kleine bedragen (van onder de $5.000) waardoor ze een aparte behandeling krijgen, of mensen die aan het Earn-programma meededen.

De afgelopen maand konden krediteuren stemmen op het aan het voorgelegde plan via een webportal.

Hoewel de kiezers een vrijwel unaniem het plan hebben genomen, moet het nog definitief worden goedgekeurd tijdens een hoorzitting in de United States Bankruptcy Court voor het zuidelijke district van New York. Deze staat gepland op 2 oktober.

Volgens een filing die op 17 augustus werd ingediend, zal het huidige plan ervoor zorgen dat voor ongeveer $2 miljard aan bitcoin en ether wordt herverdeeld onder de schuldeisers van het Celsius Network. Daarnaast worden ook aandelen in een nieuw bedrijf “NewCo” uitgedeeld.

“NewCo zal de bitcoin mining activiteiten van de Debiteuren exploiteren en verder uitbouwen, Ethereum staken, de andere illiquide activa van de Debiteuren te gelde maken en nieuwe, waardeverhogende, aan de regelgeving voldoende zakelijke kansen ontwikkelen.”

Het nieuwe bedrijf zal worden beheerd door de Fahrenheit Group. Dat is een consortium onder leiding van voormalig Algorand CEO Steven Kokinos, durfkapitaalbedrijf Arrington Capital, cryptominer US Bitcoin Corp, Proof Group Capital Management en Ravi Kaza van Arrington Capital.

Celsius Network was een van de eerste grote slachtoffers van de bearmarkt van 2022. Het ging failliet toen het haar klanten niet meer kon terugbetalen.

Op 13 juli 2023 klaagde de SEC de cryptobank en zijn voormalige CEO Alex Mashinsky aan wegens het ophalen van miljarden dollars via niet-geregistreerde en frauduleuze deals met betrekking tot ‘crypto-activa-effecten’.

Mashinsky werd op dezelfde dag gearresteerd.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...