Nieuwe stap voor schuldeisers van Celsius

In een dramatische wending in de wereld van cryptolening, maakt Celsius, een failliete crypto-geldverstrekker, zich op voor een beslissende stemronde. Het voorstel? Een potentieel herstel van maar liefst 85% van de tegoeden door een verkoop van hun activa aan het Fahrenheit consortium.

Na maanden van onzekerheid markeert deze stap een glimp van hoop voor zowel schuldeisers als beleggers. Het is een resultaat van intensieve juridische onderhandelingen en de recente goedkeuring door een vooraanstaande rechter.

Dieper in de Juridische Context: Als een bedrijf failliet gaat, krijgen schuldeisers vaak te maken met aanzienlijke verliezen. In de VS maakt de zogenaamde ‘Chapter 11’ procedure het voor bedrijven mogelijk om zich te herstructureren en zo te proberen hun schulden te vereffenen onder toezicht van een rechtbank. Deze procedure biedt bedrijven de kans om hun bedrijfsvoering voort te zetten en tegelijkertijd een plan op te stellen om hun schuldeisers terug te betalen.

Ferraro, momenteel de kapitein van het zinkende schip, heeft hoop en vastberadenheid uitgedrukt dat deze route de meest gunstige zal zijn voor alle betrokken partijen. Met de stemronde in het verschiet, die plaatsvindt tussen 24 augustus en 22 september, wachten schuldeisers met ingehouden adem op de uitkomst.

Het landschap van cryptolening is tumultueus geweest, zoals blijkt uit het onverwachte terugtrekken van Binance.US uit een soortgelijke deal met Voyager. En Celsius’ eigen stormachtige jaar, met beschuldigingen van fraude aan het adres van hun voormalige CEO, Mashinsky, heeft de zaken er niet eenvoudiger op gemaakt.

Desondanks blijft de kernvraag: zullen schuldeisers hun vertrouwen stellen in een consortium geleid door Fahrenheit, of zullen ze hun kansen elders wagen? De komende weken zullen beslissend zijn.

Lees meer over:
Amerikamisdaad

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...