$98,5 miljoen aan bitcoin (BTC) verlaat de beurzen

378 totale weergaven

De bitcoin koers schommelt rond de $30.000 met weinig prijsactie het afgelopen etmaal. Welke signalen zien we on-chain? We duiken in een paar cijfers van analysebedrijf Glassnode.

1. Meer bitcoin vloeien van exchanges

Het afgelopen etmaal is er meer bitcoin van beurzen gehaald dan erbij gekomen. Glassnode houdt de exchange wallets in de gaten en 742,4 miljoen dollar aan btc is naar exchanges gestuurd, maar 840,9 miljoen dollar is eruit gehaald. Netto is er 98,5 miljoen dollar aan btc van de beurzen gekomen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

2. Aantal adressen met 0.1 bitcoin of meer blijft stijgen

Ondanks het grillige koersverloop en 'rangen' in de zone $26.000-$32.000, blijft het aantal kleine bitcoin adressen een stijgende lijn vertonen. Zowel het aantal adressen met daarop 0.1 btc of meer stijgt. Dat zijn ruim 3,5 miljoen adressen momenteel.

Ook het aantal adressen met 1 bitcoin of meer vertoont een stijgende trend. Dat zijn ruim 850.000 adressen momenteel.

3. HODL Waves

Kortom, kleinere actoren op het netwerk zijn aan het sparen of grotere entiteiten verspreiden hun munten over tientallen adressen. Volgens de Duitse analist Jan Wüstenfeld zit bitcoin momenteel in een mini-bearmarkt of beter een nieuwe accumulatiegolf. Hij baseert zijn uitspraken op de indicator HODL Waves.

Deze metric classificeert elk beetje bitcoin naar leeftijd. Elk golf (kleurtje) staat voor een cluster van beetjes bitcoin van een bepaalde leeftijd.

Wüstenfeld heeft gekeken naar munten van 1 jaar of ouder en ziet bij deze munten een stijgende lijn, een signaal van accumulatie.

Data van Glassnode bevestigen dit beeld, ook munten van 5 tot 7 jaar oud hebben recent een all-time high bereikt.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwson-chain

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...