‘Amerikanen verantwoordelijk voor kwakkelende bitcoin koers’

De bitcoin koers heeft sinds de crash van december 2021 al meerdere verkoopgolven achter de rug waarbij de koers verder naar beneden viel. Door te kijken naar de tijden waarop die verkoopgolven plaatsvinden is het mogelijk om een idee te krijgen over de reden voor het dalen van de koers. Ditmaal lijkt het erop dat de Amerikaanse markt de schuldige is.

Amerikaanse handelaren drijven koersverlies bitcoin

De verkoopgolven van de afgelopen maanden zijn hard geweest en hebben bitcoin tot op heden weinig goed gedaan. Het lijkt er echter op dat het gros van de verkooporders die de koers naar beneden drukten afkomstig zijn uit de Verenigde Staten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Interessant is dat bitcoin in de Amerikaanse handelsuren op een min van 32,55 procent staat, terwijl Europa zelfs een plus van 16 procent noteert. Wat dit laat zien is dat de verkoopgolven van de afgelopen twee maanden vooral op het conto van Amerika geschreven kunnen worden.

'Amerikanen verantwoordelijk voor kwakkelende bitcoin koers'

Ook de Aziatische markt doet het met een min van 17,39 procent een stuk beter dan de Amerikaanse markt. Natuurlijk is het niet mogelijk om hier uitsluitsel over te hebben, aangezien ook Europeanen en Aziaten in de Amerikaanse handelsuren kunnen kopen en verkopen, maar het schetst wel een algemeen beeld.

Bitcoin herstelt bij openen Europese en Aziatische markten

De afgelopen weken is het behoorlijk duidelijk dat de meeste verkopen plaatsvinden in de Verenigde Staten. Iedere keer als de Europese en Aziatische markten openen pakt de bitcoin koers namelijk weer wat procentpunten. Zodra de Amerikaanse markt dan weer opent schiet de koers wat naar beneden.

Mocht deze trend doorzetten, dan kunnen de Amerikaanse handelsuren een interessant instapmoment vormen voor mensen die wat goedkoper willen instappen. Daar moet bij gezegd worden dat het tij snel kan keren in de bitcoin-wereld.

Momenteel bungelt de koers aan de psychologische grens van 30.000 dollar en ziet het er allemaal niet heel stabiel uit. De afgelopen weken hebben we immers meerdere malen een poging gewaagd om de 30.000 dollar te herpakken, maar vaak wist bitcoin die koers niet lang vast te houden.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens
langs in onze Telegram
chat
, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....