Michael Saylor: ‘Bitcoin naar 1 miljoen dollar’

Bitcoin heeft voorstanders en tegenstanders, bulls en bears. Twee van de bekendere proponenten zijn Tom Lee en Michael Saylor. Beiden delen vandaag hun visie over de toekomst.

Tom Lee

In een interview met CNBC vertelt Lee, mede-oprichter van Fundstrat, dat hij twijfelt of bitcoin dit jaar groen zal eindigen. Wel denkt de investeerder dat de markt "inmiddels het dieptepunt heeft bereikt".

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin startte 2022 rond de $47.000. Momenteel staat de koers een stuk lager, rond de $30.000.

"Het is een risicovolle activa. Ik denk dat áls de Nasdaq en bitcoin stijgen, we comfortabeler worden dat de markt de bodem heeft bereikt."

Tegelijkertijd ziet Lee de ontslagen bij grote cryptobedrijven zoals Gemini en Coinbase en ook het debacle bij Terra . Volgens hem doet bitcoin het nog steeds een stuk beter dan verwacht. Toch is hij qua prijsverwachting niet super optimistisch:

"Ik denk dat bitcoin een jaar lang erg vlak zal zijn, mogelijk een beetje omhoog."

Michael Saylor

Michael Saylor pakt een extreem standpunt: "Als het niet naar nul gaat, gaat het naar een miljoen."

Op CNBC vertelt de CEO van MicroStrategy dat hij zeer optimistisch is. "Bitcoin heeft iedereen die dacht dat het verboden zou worden of naar 0 zou gaan, in diskrediet gebracht."

"Als de ontkenners en de sceptici ongelijk hebben - en het is vrij duidelijk dat ze het op dit moment allebei niet aan het juiste eind hebben - gaat het niet naar nul. En als bitcoin niet naar nul gaat, gaat het naar een miljoen."

Het is niets nieuws dat Saylor optimistisch is. Het schuurt echter wel met de situatie in de markt van monetaire verkrapping (QT) door de centrale bank(en). Vaak heeft dit een negatief effect op risicovolle activa.

Saylor gaat naar eigen zeggen gewoon door met het opkopen van bitcoin. Hij heeft geen zin om "de markt te timen" en geeft aan altijd de top te zullen blijven kopen.

"We doen het equivalent van 'dollar cost averaging' voor een groot bedrijf."

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsMicroStrategy

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...