Aandeel Coinbase bereikt dieptepunt, daalt 90% vanaf all-time high

Het aandeel van cryptobeurs Coinbase is gedaald tot een nieuw dieptepunt.

Coinbase

Sinds een etmaal geleden is er weer 10% verdampt van de waarde van één COIN. Je kunt nu voor minder dan $40 een aandeel aanschaffen.

Coinbase is de eerste en enige crypto-exchange die beursgenoteerd is in de Verenigde Staten. Met een notering aan de NASDAQ was er april vorig jaar veel optimisme. Zou het een nieuw paradigma aftrappen waarin meer bedrijven, zoals Kraken, Circle en BitGo, deze beursgenoteerde stap zouden volgen?

Een half jaar na de notering tikte de koers een all-time high aan van ongeveer $330 per aandeel. Maar daarna ging het snel bergafwaarts. Bitcoin daalde in minder dan een jaar tijd met 70% en daarmee verloor ook COIN zo’n 90% van haar waarde.

Nu is er weer een nieuwe negatieve mijlpaal: een all-time low van $38,69.

Aandeel Coinbase bereikt dieptepunt, daalt 90% vanaf all-time high

De marktkapitalisatie van de beurs die is iets minder dan $7 miljard. Het bedrijf van Brian Armstrong ongeveer 2 miljoen bitcoin in beheer voor klanten. Ook zijn ze de custodian van het bitcoin trustfonds van Grayscale. Dat maakt ze een van de grootste whales van de industrie.

Coinbase is opgericht in 2012 en heeft meer dan 56 miljoen gebruikers. Sinds vorig jaar zijn ze ook groot aan het worden buiten de kring van retail-beleggers. Zo hebben ze met Coinbase Prime een tradingdesk waar grote jongens zoals Tesla en MicroStrategy voor miljarden aan dollars hebben gedumpt voor bitcoin.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsCoinbase