Coinbase heeft ongeveer 2.000.000 bitcoin

Cryptobeurs Coinbase maakt bekend hoeveel bitcoin het in kas heeft. Ze delen deze informatie nadat rivaal FTX instortte doordat ze met klantenfondsen aan de haal gingen.

Bitcoinreserves

In een aantal tweets deelt Brian Armstrong, de CEO van Coinbase, dat de grootste Amerikaanse beurs ongeveer 2 miljoen BTC bewaart. Dat komt met de huidige dagprijs neer op zo'n $33 miljard.

Armstrong citeert het aandeelhoudersrapport van Coinbase van het derde kwartaal. Hier staat het cryptoreserves van het bedrijf weergegeven.

Op 30 september was dat $40 miljard aan bitcoin, $24 miljard aan ether en $31 miljard aan andere digitale activa. Met de dagkoers van destijds, kon je terugrekenen om tot de bitcoinbalans te komen.

“Als je FUD ziet, onthoud dan dat onze financiële gegevens openbaar zijn (we zijn een beursgenoteerd bedrijf). We hebben ongeveer 2 miljoen BTC, wat ~$ 39,9 miljard waard was op 30-09.”

Coinbase is de enige cryptobeurs die in de Verenigde Staten is genoteerd aan een aandelenbeurs. Daardoor moet het veel informatie over de boekhouding delen.

Vorige week kwam Coinbase indirect nog in opspraak toen Grayscale niet wilde (of kon) aantonen dat het ruim 650.000 bitcoin had voor haar GBTC-fonds. Het gerucht ging al snel rond dat ook Grayscale in de problemen was gekomen.

Toen reageerde Coinbase ook al snel om het sentiment te sussen door bekend te maken dat zij de honderdduizenden bitcoin bewaren - en het niet Grayscale zélf is die dit doet.

Proof-of-Reserves

Meer en meer beurzen doen aan proof-of-reserves, nadat Binance hiertoe opriep als gevolg van de instorting van FTX. Coinbase doet mee:

“We moeten allemaal samenwerken om deze industrie op een verantwoorde manier op te bouwen. Pas op voor valse informatie.”

Het gaat hier echter (nog) niet om een cryptografisch bewijs, wat je wel zou kunnen doen met private keys en een transparante blockchain.

Armstrong sprak wel zijn steun uit voor het idee van Vitalik Buterin om de solvabiliteit van cryptobeurzen aan te tonen met Merkle trees en zk-SNARK.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
BitcoinmeesterCoinbase