Aandeel MicroStrategy stijgt mee met bitcoin koers

Het aandeel van MicroStrategy is bezig aan een nieuwe opleving. Het Amerikaanse softwarebedrijf zet sinds 2020 vol in op bitcoin.

Op 31 december 2022 had het bedrijf in totaal 132.500 BTC. Dat was toen $1,84 miljard waard. Daarvan waren 14.890 BTC rechtstreeks in handen van het bedrijf, en de overige in zijn dochteronderneming MacroStrategy LLC.

Daarnaast is oprichter Michael Saylor een van de meest prominente figuren in de Amerikaanse bitcoinmedia. Samen met Andrew Kang bouwde hij zijn bedrijf om naar de eerste beursgenoteerde organisatie met een bitcoin standaard.

Het zijn ambitieuze en mooie plannen. Maar MicroStrategy koppelt hun lot wel aan de toekomst van bitcoin. Dat is voor sommige investeerders een grote plus, maar kan ook afschrikken.

In onderstaande grafiek zie je het koersverloop van het aandeel MicroStrategy in het afgelopen jaar. Net als bitcoin zat het laagste punt rond het begin van 2023. De koers mag dan wel zijn verdubbeld in 2023, het is nog ver weg van de hogere prijzen in april 2022.

Aandeel MicroStrategy stijgt mee met bitcoin koers

MicroStrategy heeft geen plannen om te stoppen met het handelen in bitcoin, ondanks een verlies op papier van 1,3 miljard dollar. Het Amerikaanse beursgenoteerde bedrijf wijst op de stijging van zijn aandeel sinds de eerste bitcoinaankoop in augustus 2020.

Het softwarebedrijf heeft een verlies gerealiseerd van 34 miljoen dollar op zijn eerste bitcoinvérkoop in kwartaal vier van 2022. Die verkoop was bedoeld om minder belasting te betalen, aldus de officiële verklaring. Over heel 2022 genomen bedraagt het papieren verlies zelfs 1,3 miljard dollar. Maar dit verlies is niet gerealiseerd, omdat ze hun bitcoin gewoon op de balans houden hopend op betere tijden.

Michael Saylor is een vaak geziene gast bij zenders als CNBC. Hij geeft keer op keer aan dat MicroStrategy en hij niet van koers gaan veranderen. Ondanks de papieren verleizen blijft men volhouden.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsMicroStrategy

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...