MicroStrategy verkoopt 13,5% aandeel aan Group One

Handelsfirma Group One koopt een belang van 13,5% in MicroStrategy, een beursgenoteerd bedrijf met veel bitcoin op de balans.

Het bedrijf heeft 1.261.744 gewone aandelen van klasse A gekocht, wat blijkt uit een bekendmaking bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. Het aandeel Microstrategy is gestegen op de beurs. De ICT-dienstverlener geldt als één van de grootste bitcoinhouders op de markt, met een balans van circa 132.500 bitcoin (28 december 2022).

Group One komt uit Chicago, is actief sinds 1989 en opereert voornamelijk op de optiehandelsmarkt. Ze zijn fysiek aanwezig op de Chicago Board Options Exchange, New York Stock Exchange Amex en Arca en Nasdaq PHLX. Ze zijn direct één van de grootste aandeelhouders van MicroStrategy, naast Capital International Investors, Vanguard en BlackRock.

Lees meer over:
MicroStrategy

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...