MicroStrategy stopt niet met kopen bitcoin ondanks papieren verlies

895 totale weergaven

MicroStrategy heeft geen plannen om te stoppen met het handelen in bitcoin, ondanks een verlies op papier van 1,3 miljard dollar. Het Amerikaanse beursgenoteerde bedrijf wijst op de stijging van zijn aandeel sinds de eerste bitcoinaankoop in augustus 2020.

Het softwarebedrijf heeft een verlies gerealiseerd van 34 miljoen dollar op zijn eerste bitcoinvérkoop in kwartaal vier van 2022. Die verkoop was bedoeld om minder belasting te betalen, aldus de officiële verklaring. Over heel 2022 genomen bedraagt het papieren verlies zelfs 1,3 miljard dollar. Maar dit verlies is niet gerealiseerd, omdat ze hun bitcoin gewoon op de balans houden hopend op betere tijden.

Andrew Kang, chief financial officer van
MicroStrategy, licht de resultaten toe: “We overwegen mogelijk nog aanvullende transacties om te kunnen profiteren van de bitcoin koersschommelingen of andere marktgebeurtenissen die bij onze bitcoinstrategie passen’.

Volgens medeoprichter Michael Saylor kijkt zijn bedrijf niet alleen naar het rendement van de bitcoinbelegging, maar ook naar andere factoren. Zoals de stijgingen van de aandelenkoers van het aandeel MSTR: +117% sinds augustus 2020, de eerste bitcoinaankoop. Sindsdien kent een groter deel van de wereld Saylor en zijn onderneming. Ze verslaan zelfs bitcoin over die tijdsperiode.

MicroStrategy stopt niet met kopen bitcoin ondanks papieren verlies

Hij voegt daaraan toe: ‘De enige echte veilige haven voor een institutionele belegger is bitcoin. Bitcoin is de enige universeel erkende digitale asset. Bitcoin is de veilige haven.’

Kang verklaarde dat MicroStrategy op 31 december 2022 in totaal 132.500
BTC had ter waarde van $ 1,84 miljard. Daarvan waren 14.890 BTC rechtstreeks in
handen van het bedrijf, en de overige in zijn dochteronderneming MacroStrategy
LLC.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...