Aandeel Tesla levert flink in na optreden Elon Musk bij Saturday Night Live

968 totale weergaven

Elon Musk heeft in totaal meer dan 20 miljard dollar verloren nadat hij op 8 mei een televisieoptreden had bij Saturday Night Live. Op 7 mei ging een aandeel Tesla nog voor 669 dollar over de toonbank, maar inmiddels betaal je daar nog maar 573 dollar voor.

Volgens de berekeningen van Forbes is het vermogen van Elon Musk daarmee met 20 miljard dollar gezakt. De uitspraken van Musk veroorzaken niet alleen volatiliteit voor Tesla aandelen, maar ook bitcoin moet eraan geloven.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Tesla stopt met accepteren bitcoin als betaalmiddel

Afgelopen donderdag maakte Tesla bekend dat het bitcoin niet meer accepteert als betaalmiddel. Waarna de bitcoin koers in één klap tot ver onder de 50.000 dollar per bitcoin zakte. Bitcoin is volgens de Amerikaanse autofabrikant ineens niet goed meer voor het klimaat.

Enkele weken geleden onderschreef Elon Musk nog het onderzoek van miljardenbedrijf Square waaruit naar voren kwam dat bitcoin weleens de sleutel tot het succes van duurzame energie kan vormen. Het is dan ook vreemd dat hij daar nu op deze manier (gedeeltelijk) op terug lijkt te komen.

Verder zijn de uitingen vreemd omdat bitcoin de enige reden is dat Tesla het afgelopen kwartaal zwarte cijfers mocht schrijven. Het bedrijf verkocht een deel van de bitcoin die ze slechts een paar maanden geleden hebben gekocht en boekte daarmee een grotere winst dan de afgelopen 14 jaar aan autoverkopen bij elkaar opgeteld.

Je zou dan ook kunnen zeggen dat bitcoin (in ieder geval gedeeltelijk) de opkomst van de elektrische auto mogelijk heeft gemaakt. Wat dat betreft heeft Tesla weinig te klagen met bitcoin.

Michael Saylor laat ook van zich horen

Het duurde niet lang voordat MicroStrategy CEO Michael Saylor begon te reageren op de tweets van Elon Musk. Hij wees Musk erop dat bitcoin juist laat zien steeds efficiënter te worden naarmate het netwerk meer waarde vervoert.

In de afgelopen maanden is het energieverbruik met 40 procent toegenomen, terwijl de waarde binnen het netwerk met 100 procent is toegenomen. In die zin kan je stellen dat bitcoin heel erg goed schaalt en niet het energieverbruik niet parallel loopt aan de waarde in het netwerk.

Anthony Scaramucci van Skybridge Capital ziet de uitingen van Musk als een voorbode van zijn entree in de mining-industrie. Het zou kunnen dat Musk bezig is met het voorbereiden van een schoon mining-bedrijf en dat dit al een stukje marketing is.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app!

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....