MicroStrategy toont kwartaalcijfers: $5 miljard aan Bitcoin (BTC) op de balans

MicroStrategy presenteert de kwartaalcijfers voor de start van 2021. Het bedrijf kocht 20.857 bitcoin (BTC) in deze periode voor ruim $1 miljard, inmiddels staat de teller op 91.579 BTC in totaal op de balans. Dat meldt het bedrijf in een persbericht.

Het bestaan van MicroStrategy zal veel bitcoiners jaren lang ontgaan zijn, maar daar kwam in 2020 plots verandering in. Het bedrijf was het eerste grote Amerikaanse techbedrijf dat op grote schaal bitcoin ging kopen. Sterker nog: het bedrijf stapte over op een bitcoin standaard voor de kasreserves.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het bedrijf is een voorbeeld in de praktijk over hoe een bitcoin bedrijf er uit zou kunnen zien.

MicroStrategy en bitcoin

Directeur en oprichter Michael Saylor vergeleek het vasthouden van dollars al eens met het vasthouden van ijsblokjes. De waarde smelt langzaam weg en dus ging hij opzoek naar een alternatief en in die zoektocht kwam hij bij bitcoin uit.

In 2013 verklaarde hij bitcoin nog dood. Nu zit hij privé en zakelijk diep in BTC.

Een aantal opmerkelijke cijfers uit het rapport op een rijtje:

  1. Totale omzet: $122,9 miljoen
  2. Winst: $100,4 miljoen
  3. Bitcoin gekocht: 20.857 BTC
  4. Gemiddelde prijs van BTC: $52.087 per stuk
  5. In totaal ging het op $1,086 miljard aan bitcoin

MicroStrategy startte ooit met een eerste grote bitcoin aankoop van honderden miljoenen dollars tegen een prijs van $11.111 per BTC.

Binnen het bedrijf gelden er twee belangrijke richtlijnen: hun analyse software business moet groeien én er moet voldoende geld worden ingeruimd om bitcoin te blijven kopen. Dat is volgens Saylor en consorten een manier om aandeelhouders tevreden te houden.

Saylor: ”We blijven erg tevreden met onze bitcoin strategie.” In het eerste kwartaal van 2021 haalde het bedrijf ruim $1 miljard op in een financieringsronde. Al die dollars gingen direct naar bitcoin. Investeerders krijgen een beloning in de vorm van rente en uiteindelijk worden de aandelen teruggekocht, MicroStrategy heeft cash om bitcoin te kopen.

Het bedrijf stopt voorlopig niet: ”We zullen bitcoin blijven kopen.” Op dit moment is de waarde van de bitcoin van MicroStrategy zo’n $5 miljard.

Lees meer over:
MicroStrategy

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)