Aandeelhouder in Kraken en FTX zoekt nieuwe investeringen

Tribe Capital, die al aandelen heeft in de beurzen Kraken en FTX, komt met een nieuw cryptofonds met daarin 75 miljoen dollar, op de proppen.

Silicon Valley durfkapitalist breidt posities uit

Dat meldt Coindesk op basis van bronnen dichtbij de kwestie.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Initieel was de bedoeling om 50 miljoen dollar op te halen, maar de interesse was dermate groot dat er 25 miljoen extra in de pot kon.

Tribe Capital uit San Francisco zal het geld steken in bitcoin en andere fintechstartups, maar ook in het minen van cryptocurrency’s of het in onderpand uitlenen van crypto’s om te rentenieren.

De afspraak is dat het fonds 75% van het opgehaalde kapitaal steekt in Amerikaanse projecten en 25% in projecten buiten de VS.

Tribe Capital is al minderheidsaandeelhouder in bedrijven zoals Kraken, FTX en Digital Currency Group, het moederbedrijf achter het Grayscale Trust en Coindesk.

Ook deed het mee aan een Serie A financieringsronde van 10 miljoen dollar in Floating Point Group, die custody en algoritmische handelsdiensten aanbiedt aan institutionele beleggers.

Arjun Sethi, medeoprichter van Tribe Capital, en Jared Madfes, een partner bij het bedrijf, gaan het cryptofonds beheren.

Wil je
op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en
download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...