Miljardenbedrijf Square van Jack Dorsey overweegt stap naar productie bitcoin mining hardware

Jack Dorsey is bezig aan een ware kruistocht om de bedrijven waar hij aan het roer staat om te toveren tot bitcoin-bedrijven. Zowel Square als Twitter hebben al meerdere stappen gezet om bitcoin te integreren in hun dienstverlening.

Square heeft bitcoin op de balans, je kunt bitcoin verhandelen via hun CashApp, ze zijn bezig met het bouwen van een hardware wallet, ze werken aan een decentrale exchange en nu gaan ze zich mogelijk ook richten op mining.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Jack Dorsey gaat all-in op bitcoin

Stap voor stap veranderen de bedrijven van ondernemer Jack Dorsey in bitcoin-bedrijven en dat vinden wij uiteraard prachtig om te zien. Een miljardair die het beste voor heeft met de wereld en op deze manier zijn stempel probeert te drukken op de wereldwijde adoptie van bitcoin.

Gisteren kwam hij met het nieuws dat Square overweegt om de mining hardware industrie te betreden. “Square overdenkt de mogelijkheden om een bitcoin mining systeem te bouwen op basis van op maat gemaakte siliconen en open source voor individuen en bedrijven over de hele wereld.”

Als Square dit plan doorzet, dan moet dat op dezelfde manier gaan als met de hardware wallet. Een project dat volledig in het openbaar gebouwd wordt in samenwerking met de bitcoin gemeenschap. Wat uiteraard slim is om te zeggen in een gemeenschap die open source ontwikkeling zo waardeert.

Een toegankelijke miningsector is goed voor het netwerk

De redenatie die voor Dorsey ten grondslag ligt aan het plan om zich met Square ook op bitcoin mining te richten is dat een verhoogde distributie van de hashing power voor een sterker netwerk zorgt. Daar is in principe geen speld tussen te krijgen natuurlijk.

Verder schreef Dorsey in zijn twitterdraadje ook over de noodzaak om bitcoin mining steeds energie efficiënter te maken. Waarmee hij refereert naar één van de belangrijkste discussiepunten rondom bitcoin in de mainstream media, het energieverbruik.

De discussie die in mei, aangestoken door Elon Musk en Tesla, ook een belangrijke reden is geweest voor de koersval van bitcoin en de lastige periode die we in het midden van de bullmarkt hebben doorgemaakt.

“Mining is op dit moment niet voor iedereen toegankelijk. Het minen van bitcoin moet zo eenvoudig zijn als het inpluggen van een mining-rig in een stopcontact. Er zijn op dit moment te weinig incentives voor individuen om zich te verdiepen in de complexiteit van het draaien van een eigen miner,” aldus Dorsey in zijn thread.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....