Week in Bitcoin: Bitcoin naar $62.945 na positief ETF nieuws uit Amerika

De wereld van bitcoin (BTC) staat nooit stil. Wat is er de afgelopen week allemaal gebeurd?

Bitcoin prijs nadert all-time high met $62.945

Veel prijsactie deze week met een top van $62.945, slechts 3% verwijderd van de all-time high van $64.840 op 14 april 2021.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De dagkoers is zaterdag op $60.884 gesloten, de zevende hoogste prijs ooit voor bitcoin. Beleggers nemen soms tussentijds winst in bullmarkten.

Voor de inzichten op technisch analysevlak, lees de onderstaande analyses van Mitch & Elroy.

Bitcoin Futures ETF officieel goedgekeurd door SEC

Groot nieuws uit Amerika: de eerste bitcoin futures ETF is goedgekeurd door de Amerikaanse toezichthouder Securities & Exchange Commission.

Het ProShares Bitcoin Strategy ETF heeft goedkeuring gekregen van de toezichthouders en start met haar handel komende week.

Een exchange traded fund (ETF) is een passief beheerd beleggingsfonds op beurzen. Het doel van dit financiële product is het zo nauwkeurig mogelijk volgen van de prijs van de onderliggende beursindex.

In het geval van een bitcoin futures ETF is de onderliggende asset een bitcoin future.

Aanvragen voor een ETF met als onderlegger fysieke bitcoin zijn er legio, maar dat vindt de SEC momenteel nog te riskant.

Indirect gaat de handel van dit soort beleggingsproducten wel leiden tot meer vraag naar de onderliggende asset, iets wat ook is gebeurd bij aandelen en goud.

Aantal bitcoin bij cryptobeurzen daalt door

Prijs komt tot stand bij centrale beurzen door middel van vraag en aanbod. Maar dat aanbod kalft af sinds maart 2020, toen er met 3,1 miljoen BTC het hoogste aantal bij deze tussenpersonen stond.

Volgens data van Glassnode staat er op dit moment 'slechts' 2,45 miljoen BTC bij de handelshuizen, een bullish signaal voor prijs maar ook voor het eigenaarschap van je eigen bitcoin sleutels.

Michael Burry van 'The Big Short' voorziet explosie van $7 biljoen op beurs vanwege bitcoin

Nog meer prijsactie! Michael Burry, de handelaar die in 2008 de financiële crisis voorzag met een fameuze shortactie (opgetekend in de klassieker 'The Big Short'), voorziet een explosie van 7.000 miljard dollar op de beurzen wereldwijd. Ingegeven door overwaardering van bitcoin als asset.

Saillant: hij verwijdert zijn Twitteraccount na deze kritiek op bitcoin.

Twitter-baas Jack Dorsey wil met Square bitcoins gaan minen

Over Twitter gesproken. Jack Dorsey is ook betrokken bij de oprichting van Square, een opkomende neobank in Amerika. Niet alleen investeert de bank al in bitcoin - en lightingontwikkeling, ook wil men nu het digitale goud gaan minen nu Amerika de meeste rekenkracht naar zich toe aan het trekken is.

Binance grijpt in na Chinees verbod

Binance voelt nog de naweeën van het Chinese verbod op mining en bitcoin transacties. Ze stoppen met het peer-to-peer platform psp.binance.com voor gebruikers uit China. Daarmee is een belangrijke offshore oprit naar bitcoin vanuit de Chinese munt yuan afgesneden.

Pensioenfonds ter waarde van $69 miljard maakt stap richting bitcoin

Een van de grootste pensioenfondsen van Australië wil 'kleine investeringen' in cryptovaluta doen.

Opvallend, want pensioenfondsen hebben doorgaans koudwatervrees vanwege onzekere wet - en regelgeving.

ABN Amro ziet toekomst in censuurvrije betalingen

Tenslotte nieuws met een Nederlands tintje. De ABN AMRO ziet mogelijkheden in zowel cryptocurrency's als de onderliggende blockchaintechnologie.

Zo is Lightning een opkomend alternatief voor mensen zonder bankrekening of betaalrekening.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsweekoverzicht

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...