Aandelen in Grayscale Bitcoin Trust dalen naar nieuw dieptepunt

Het grootste bitcoin-investeringsfonds ter wereld, de Grayscale Bitcoin Trust, zit in de problemen en handelt momenteel met een korting van 34 procent op de bitcoin die in het fonds zitten. De cijfers van Glassnode leren ons dat de aandelen van het fonds momenteel met 34 procent onder de koerswaarde van de bitcoin van GBTC handelen.

GBTC op de pijnbank

De korting op GBTC aandelen blijft een interessant fenomeen, omdat je daarmee in principe tegen een lagere koers bitcoin kunt kopen. Waarom de korting op dit moment 34 procent is blijft dan ook lastig uit te leggen. Grayscale zelf hoopt het fonds zo snel mogelijk in een spot bitcoin ETF om te kunnen toveren om de problemen voor hun investeerders op te lossen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Hoewel Grayscale op zich geen problemen heeft, ontkomen ze niet aan het oordeel van de marktcommentatoren dat er blijkbaar iets niet in orde is bij het fonds. Op het moment van schrijven leggen de meeste mensen het probleem nog bij de Securities and Exchange Commission die tot op heden weigeren om GBTC als spot bitcoin ETF op de markt te laten komen.

Dylan LeClair deelde eerder de bovenstaande grafiek waarin we kunnen aflezen dat GBTC momenteel 66,9 procent lager handelt dan in 2017, ondanks dat de bitcoin koers momenteel 5 procent hoger is. "Bedank meneer Gensler maar voor de bescherming van alle investeerders", aldus Dylan LeClair.

Hayes noemt D-Day voor bitcoin-bodem

De situatie voor GBTC is er niet beter op geworden door alle problemen bij de crypto-fondsen met blootstelling aan het fonds van Grayscale. Three Arrows Capital (3AC) staat er bijvoorbeeld om bekend 38,8 miljoen aandelen Grayscale in bezit te hebben.

Als het 3AC niet lukt om aan de margin calls van deze week te voldoen, dan gaat GBTC daar ongetwijfeld ook de pijn van voelen. Al is het mogelijk dat bepaalde aandeelhouders hun GBTC al verkocht hebben op basis van die dreiging en het voor een deel in de koers verwerkt zit.

Hayes riep eerder om een bitcoin koers van 25.000 dollar, maar geeft nu toe dat de realiteit een stuk erger is. Het vakantieweekend rondom 4 juli is volgens Hayes het ultieme moment voor een bodem, aangezien dan het tweede kwartaal van 2022 sluit. Hoe laag we kunnen gaan vinden we volgens Hayes uit in dat bewuste weekend.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....