Peter Brandt ziet bodem bitcoinkoers op $12.700

De ervaren handelaar die de bearmarkt van 2018 aan zag komen, voorziet een verdere daling van bitcoin. Voor de lange termijn komt het weer helemaal goed met de koers, denkt hij.

Bodem nog niet in zicht

Peter Brandt tweette gisteren aan zijn 652.000 volgers dat het voor bitcoin cruciaal zou zijn om het prijsniveau van $32.000 terug te winnen om te voorkomen dat er capitulatie plaats zou vinden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

“Tenzij Bitcoin (BTC) kan sluiten boven de top van 31 mei, zou deze grafiek weleens een schoolvoorbeeld van de bekende ‘Drano’-grafiek kunnen worden,” tweette Brandt. Waarmee hij een verwijzing maakte naar een in de VS bekend merk gootsteenontstopper. Het koersdoel voor de bodem was in zijn ogen $12.700.

Vandaag tweette Brandt een nieuwe grafiek met daarop een vergelijkbaar dieptepunt van $13.100. Hij leidt dat niveau af uit de dubbele top van vorig jaar en de daling die de koers sindsdien heeft ingezet. Ergens in de zone rond de $13.000 ligt in zijn ogen een belangrijk steunniveau.

In 2024 nieuw koersrecord bitcoin

In de reacties op zijn tweet van 13 juni geeft de Belgische analist Tuur Demeester aan dat een ‘zuivering’ mogelijk is. Daarmee doelend op capitulatie of grootschalige verkoop en de door Brandt voorspelde koersen.

“Volledig mee eens. Naar mijn mening komt er geen nieuwe all time high voor begin 2024, maar tegen die tijd zitten we dan wel in een enorme uptrend,” reageert Brandt op Demeester.

Dollarindex

Brandt houdt ook de dollarindex in de gaten. Die geeft de sterkte van de dollar aan tegen een mandje van andere valuta.

“De US dollar zou een run omhoog kunnen maken. Als de $106 wordt doorbroken, wordt het doel op de grafiek $119,” tweette Brandt.

Het belang van de dollarindex voor bitcoin is dat wanneer de index stijgt, de dollar duurder wordt ten opzichte van andere valuta, handelaren geneigd zijn om risicovolle assets te verkopen en meer dollars aanhouden. Bitcoin is dan een van de meest liquide risico-assets en kan dus snel van de hand gedaan worden.

Lees meer over:
bitcoin koersvoorspelling