Aanklager onderzoekt donaties van Bankman-Fried aan politici

Aanklager onderzoekt donaties van Bankman-Fried aan politici

De geldstromen naar politici van Sam Bankman-Fried worden onderzocht. De oprichter van FTX doneerde tientallen miljoenen aan zowel de Democraten als Republikeinen in de VS.

Bankman-Fried stond aan het hoofd van het FTX-imperium. Met meer dan 100 entiteiten groeide het platform in rap tempo uit tot een van de grootste merken in de industrie. Inmiddels is Bankman-Fried geen CEO meer, is hij opgepakt en blijken er miljarden dollars te missen.

Een deel van dit geld is dus terecht gekomen bij Amerikaanse politieke campagnes. Verschillende comités en congresleden werd door de aanklagers vriendelijk verzocht mee te werken aan het onderzoek.

De eerste stap is een email met daarin het verzoek voor meer informatie over de donaties van Bankman-Fried. Laatstgenoemde wordt inmiddels vervolgd voor verschillende fraudezaken.

FTX, Alameda Research en verschillende directieleden doneerde bijna $40 miljoen aan de Democraten. Een kleiner bedrag ging 'stiekem' naar de Republikeinen.

Lees meer over:
Amerika misdaad politiek FTX

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan