Amerikaanse politici willen grote donaties teruggeven aan slachtoffers van FTX

De beerput rondom FTX en oprichter Sam Bankman-Fried blijft voorlopig nog wel even open. Het consortium achter de voormalig populaire cryptobeurs hield zich bezig met tal van andere activiteiten. Zo was oprichter Bankman-Fried ook actief in de politieke arena.

Even voor het beeld: FTX, Alameda Research en andere partijen die betrokken zijn bij de situatie komen miljarden (!) dollars tekort. Een deel van het verloren geld ging naar politieke donaties. Een aantal politici willen meer dan $1 miljoen teruggeven aan de slachtoffers van FTX.

Drie committees van de Democratische Partij zien hun kans schoon en willen van dit heisa toch gebruikmaken om punten te scoren. Bankman-Fried is inmiddels opgepakt, maar daar worden slachtoffers mniet bepaald mee geholpen.

Volgens het Amerikaanse Verge wordt dit bevestigd door verschillende partijleden van de Democraten: "Gezien de beschuldigingen rond mogelijke schendingen van de campagnefinanciering door Bankman-Fried, zetten we geld opzij om $815.000 terug te betalen. We zullen het geld terugstorten zodra we de juiste richting krijgen in de gerechtelijke procedure."

Naast die $815.000 gaat het om twee andere donates van $103.000 en $250.000. Het totale aantal (politieke) donaties vanuit Bankman-Fried en aanverwanten loopt naar verluidt in de tientallen miljoenen dollars.

Het Witte Huis laat nog niets van zich horen. Persvoorlichter Karine Jean-Pierre wil niet speculeren over het teruggeven van donaties door Bankman-Fried en consorten.

Lees meer over:
AmerikaFTXmisdaad

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...