Aantal bitcoin adressen met positieve balans blijft stijgen

Het aantal bitcoin adressen met tenminste 1 satoshi blijft explosief stijgen. Op het moment van schrijven gaat het over meer dan 42 miljoen unieke wallets die tenminste 1 satoshi bevatten. De adoptie van bitcoin gaat door, maar deze statistiek zegt niet alles.

Kanttekeningen

Het is met de bitcoin blockchain mogelijk om te achterhalen hoeveel wallets er tenminste 1 satoshi bevatten. Wat niet kan is met zekerheid zeggen dat al die adressen aan verschillende individuen toebehoren. Sterker nog, dat is zeker niet het geval. Op basis hiervan kunnen we zeggen dat er nog geen 42 miljoen mensen zijn die hun bitcoin in een eigen wallet bewaren.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ook valt op dat de groei de afgelopen jaren wat is afgenomen. Dat kan te maken hebben met het feit dat steeds meer mensen beginnen bij beurzen en daar niet meer vanaf komen. Alle bitcoin die mensen aanhouden via Coinbase, Kraken, Bitvavo en andere grote beurzen worden niet in deze statistiek meegenomen.

In principe zegt dit getal dus niet heel veel over de adoptie van bitcoin, maar geeft het wel een indicatie over welke kant we opgaan. De eerlijkheid gebied te zeggen dat het iets trager lijkt te gaan met de adoptie, maar als we naar de gebruikersaantallen van de beurzen kijken zitten we nog altijd op het goede spoor.

Fundamenteel gaat het goed

De bitcoin koers mag het in 2022 dan moeilijk hebben en dat zorgt ervoor dat de adoptie op sommige momenten wat achterblijft. Als we kijken naar andere fundamentele indicatoren voor bitcoin, dan lijkt er echter niets aan de hand. De hashrate blijft namelijk stug doorstijgen.

Ook deze moeilijkheidsgraadperiode werd afgesloten met een plus van ruim 9 procent. Dat betekent dat miners in ieder geval weer extra machines aanzetten en vertrouwen hebben in de toekomst, in ieder geval voor de korte termijn. Iets wat we op dit moment nog allesbehalve terugzien in de koersen.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....