Markt is niet blij met bitcoin koers van 20.000 dollar, 'extreme angst' is terug

Markt is niet blij met bitcoin koers van 20.000 dollar, 'extreme angst' is terug

De bitcoin koers heeft de afgelopen anderhalve week een paar stevige tikken gehad en is vanaf de koers van 25.000 dollar teruggevallen naar de huidige koers van ongeveer 20.000 dollar. Dat heeft het sentiment weinig goed gedaan, want de Fear and Greed Index geeft aan dat de 'extreme angst' weer terug is in de markt.

Extreme angst

De Fear and Greed Index is een samenstelling van indicatoren die het sentiment in de markt op de meer korte termijn weergeeft. Het is een interessante indicator om de emoties en handelingen van het grote publiek te voorspellen. Momenteel geeft de indicator een score van 23/100 en dat staat gelijk aan 'extreme angst'.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Er was even de hoop dat de bearmarkt van relatief korte duur was en we met de klim naar 25.000 dollar uit de brand waren. Die klim markeerde vanaf de voorlopige bodem van 17.600 dollar in juni namelijk een stijging van ruim 40 procent. Normaal gesproken een stijging die je niet zo snel ziet in een bearmarkt.

Helaas is niet iedere bearmarkt hetzelfde en zijn er op dit moment tal van andere omstandigheden die bitcoin in een zwakke positie duwen. Met na me de onzekerheid op macro-economisch vlak speelt daar al het hele jaar 2022 een grote rol in. Die omstandigheden zijn er tot op heden niet veel beter op geworden.

De macro-economische donderwolken

Het Europese continent wordt op dit moment niet alleen geplaagd door een hoge inflatie, maar ook door een sluimerende energiecrisis. De energieprijzen gaan, onder andere als gevolg van het conflict in Oekraïne, door het dak en de angst voor de komende winter groeit met de dag. Met name bedrijven die voor een groot deel afhankelijk zijn van energie zitten momenteel met de billen bij elkaar.

Ook in de Verenigde Staten is de situatie niet veel beter. De inflatie daar ligt nog altijd op 8,5 procent en de Federal Reserve heeft afgelopen weekend herhaalt er alles aan te willen doen om die terug te brengen tot de doelstelling van 2 procent. Daar zijn waarschijnlijk langdurige hogere rentes voor nodig en dat is niet goed voor de bitcoin koers.

Die hogere rentes in zowel Europa als de Verenigde Staten zetten de economie onder druk en dat heeft negatieve gevolgen voor onder andere aandelen. De correlatie tussen de aandelenmarkten en bitcoin is op dit moment echter dusdanig hoog, dat ook bitcoin die nare dans niet ontspringt. Alles bij elkaar lijkt het nog een pittig jaar te worden voor de bitcoin koers.

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties