Aantal bitcoin bij de beurzen nadert laagste niveau van 2023

Bitcoin is er niet in geslaagd om de koers van 28.000 dollar te herclaimen, ondanks het nieuws dat MicroStrategy weer enkele duizenden bitcoin heeft ingekocht. Verder laat on-chain analyse van Santiment zien dat het aantal bitcoin bij de beurzen is gezakt naar het laagste niveau sinds 24 augustus.

Slechts 5,83 procent van alle bitcoin die momenteel in omloop zijn, staan momenteel bij gecentraliseerde beursplatforms.

Aantal bitcoin bij de beurzen nadert laagste niveau van 2023
Bron: Santiment

Vreemde situatie

Normaal gesproken zie je dat de bitcoin koers stijgt op het moment dat de reserves van de beurzen afnemen. In september was dat echter niet het geval, wat dus een redelijk unieke situatie opleverde voor de digitale munt.

Dat neemt niet weg dat het fundamenteel gezien een bullish ontwikkeling is als er minder bitcoin beschikbaar zijn bij de beurzen.

Vreemd genoeg begon de neerwaartse trend voor bitcoin ongeveer één week nadat Grayscale een gigantische overwinning boekte in de rechtszaak tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) om de Spot Bitcoin ETF.

Verder verkocht MicroStrategy zijn eigen aandelen om dat geld vervolgens te gebruiken voor de aankoop van 5.445 nieuwe bitcoin voor 147,3 miljoen dollar.

Laag handelsvolume voor bitcoin

Hoewel bitcoin whales hun zakken lijken te vullen met bitcoin, zijn de handelvolumes op dit moment extreem laag. Het dagelijkse handelsvolume van bitcoin stond op 29 augustus nog op 29,4 miljard dollar; terwijl dat op dit moment nog maar 12,7 miljard dollar per dag bedraagt.

De interesse voor bitcoin is momenteel dus even ver te zoeken, maar dat kan in deze markt heel snel omslaan. Bijvoorbeeld als de SEC plotseling een Spot Bitcoin ETF zou goedkeuren in de Verenigde Staten.

Verder staat voor 2024 natuurlijk ook de volgende halving op het programma. Vanwege de prestaties uit het verleden is het niet op voorhand uit te sluiten dat bitcoin in aanloop naar de halving wat mooie dingen laat zien.

De bulls lijken rustig aan weer een klein beetje wakker te worden.

Lees meer over:
bitcoin koersBitcoin nieuws

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....