Aantal bitcoin miljonairs stijgt 111% in 1 jaar tijd

806 totale weergaven

Het aantal bitcoin-miljonairs is volgens de laatste cijfers met 111% gestegen ten opzichte van 2023. Dankzij de stijgingen van het afgelopen jaar zijn er op dit moment 85.400 bitcoin-miljonairs. Dat wil zeggen: wallets die voor 1 miljoen dollar of meer aan bitcoin bezitten.

85.400 mensen met $1 miljoen aan bitcoin?

Deze cijfers komen dus uit het Crypto Wealth Report 2024 van Henley and Partners. Overigens zijn het niet alleen maar bitcoiners die momenteel massaal miljonair worden. Over de hele wereld zijn er volgens Henley and Partners 172.300 mensen met meer dan 1 miljoen dollar aan crypto.

Dat is ene stijging van 95% ten opzichte van hetzelfde moment in 2023. Destijds ging het nog om 88.200 mensen.

In de bovenste regionen van de markt doen de extreme rijken het ook goed. Het aantal mensen met meer dan 100 miljoen dollar aan bitcoin is met 79% gegroeid naar 325 stuks. Het afgelopen jaar werden er zelfs zes nieuwe crypto-miljardairs gemaakt.

Het totaal komt wat dat betreft op 28 stuks te liggen. Daarmee is dit getal met 27% gegroeid over het afgelopen jaar.

Waarom komen deze cijfers vandaan?

Het rapport claimt dat het de statistieken voor miljonairs heeft afgerond naar het dichtstbijzijnde honderdtal en dat ze hebben gemeten tussen 1 juli 2023 en 30 juni 2024. Verder zegt de firma Henley and Partners dat ze voor het rapport “in-house” modellen gebruikten en open-source informatie van platforms als CoinMarketCap, Binance, BscScan en Etherscan.

Andrew Amoils, het hoofd van de onderzoeksafdeling van New World Wealth, zegt dat het opvallend is dat het aantal miljonairs onder crypto-bezitters het meeste is toegenomen, maar dat bitcoin nog altijd de meeste miljardairs kweekte.

“Van de zes crypto-miljardairs die het afgelopen jaar werden gekweekt, kwamen er vijf vanuit bitcoin. Dat onderstreept de dominante positie van bitcoin als het gaat om het aantrekken van lange-termijn investeerders”, aldus Amoils.

Vandaag kent bitcoin een minder succesvolle dag. De grootste munt van de markt staat -1,34% in het rood en komt daarmee binnen op een koers van 62.900 dollar. Bitcoin is dus weer iets gedaald sinds het bereiken van de koers van 64.000 dollar dit weekend.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....