Aantal bitcoin whales met meer dan 10.000 bitcoin neemt toe

On-chain data leert ons dat het aantal bitcoin holders met meer dan 10.000 bitcoin is toegenomen. Dat is een teken dat de grote jongens, de zogenaamde whales, weer accumuleren. Zowel van de whales met meer dan 1.000 bitcoin als van de whales met meer dan 10.000 bitcoin, zwemmen er nu meer rond in de digitale zee.

Einde van de bearmarkt?

Natuurlijk hebben de whales niet alle antwoorden en kunnen zelfs de rijksten op aarde soms niet voorspellen wat bitcoin voor ons in petto heeft. Op dit moment lijkt het erop dat de whales verwachten dat de bodem met 17.600 dollar achter de rug is en dat de huidige bitcoin koers het voor hen aantrekkelijk maakt om te accumuleren.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Aantal bitcoin whales met meer dan 10.000 bitcoin neemt toe

Wat we op basis van de bovenstaande grafiek in ieder geval kunnen zeggen is dat de whales een behoorlijke timing hadden tijdens de toppen van de bullrun in 2021. Dat ze nu weer inkopen zou kunnen betekenen dat het tijd is om deze jongens te volgen.

Zeker weten doen we dat echter nooit, want de bitcoin koers is tegenwoordig van zoveel dingen afhankelijk. Met name de macro-economische omstandigheden zijn momenteel dominant en we kunnen helaas niet zeggen dat het op dat vlak de goede kant opgaat.

Bodems, bodems, bodems

We zijn al maanden op zoek naar de zogenaamde bodem, het einde van de bearmarkt. Verschillende on-chain indicatoren zijn wat dat betreft al op groen gesprongen en zelfs weer uit de groene zone vertrokken. Dat laatste betekent dat de “grootste koopkans” volgens die indicator al achter de rug is en dat we de bodem dus gezien hebben.Bitcoi

Aantal bitcoin whales met meer dan 10.000 bitcoin neemt toe
Bitcoin MVRV Ratio. Bron: CryptoQuant.

Eén van die indicatoren is de MVRV Ratio die je in de bovenstaande afbeelding kunt terugvinden. Wat je bijvoorbeeld kunt zien is dat de MVRV Ratio in maart 2020, tijdens de COVID-19 crash, aangaf dat het weleens een mooi moment zou kunnen zijn om in te kopen.

Destijds bleek dat zeker het geval, want na de enorme duikvlucht van bitcoin op dat moment, zijn we later dat jaar aan de meest recente bullrun begonnen. Inmiddels zijn we met de MVRV Ratio weer in het groen gedoken en daar zelfs alweer uit.

Wat dat betreft stemt de mening van de MVRV Ratio overeen met die van de eerder besproken whales die momenteel uitbreiden en accumuleren. Deze twee ‘indicatoren’ wijzen erop dat we voorzichtig weer omhoog kunnen kijken.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....