Aantal investeerders in Bitcoin verdriedubbeld sinds 2018 in Verenigde Staten

Een recent onderzoek van Gallup heeft onthuld dat bitcoin steeds meer tractie krijgt onder jonge investeerders in de Verenigde Staten. Zowel wat betreft het merk, de interesse in bitcoin als investering als het daadwerkelijk investeren in de digitale munt.

Het aantal investeerders met bitcoin in hun portfolio is gestegen van 2 procent in 2018 naar 6 procent in juni 2021. Gallup definieert investeerders als volwassenen die $10.000 of meer hebben geïnvesteerd in aandelen, obligaties of andere investeringsfondsen.

Bitcoin steeds populairder onder 50-minners

Gallup wist ook te melden dat het bitcoin-eigendom onder 50-minners een enorme sprong heeft gemaakt. Waar in 2018 nog slechts 3 procent van deze groep mensen bitcoin in hun portfolio had, ligt dat getal nu op 13 procent.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin is ook populairder geworden onder 50-plussers, maar kan nog verreweg niet tippen aan de populariteit onder jongeren. Slechts 3 procent van de 50-plussers heeft momenteel bitcoin in hun portfolio. Al is dat wel een enorme stijging ten opzichte van 2018, want destijds ging het om slechts 1 procent.

Het onderzoek van Gallup is gedaan onder een groep van 1.037 Amerikaanse investeerders van boven de 18. Gallup heeft er alles aan gedaan om de groep zoveel mogelijk representatief te maken voor de hele Amerikaanse samenleving, met een foutmarge van 5 procent.

Beleving van risico met betrekking tot bitcoin gedaald

Andere interessante resultaten uit het onderzoek laten zien dat mensen het risico van bitcoin een stuk lager achten dan drie jaar geleden. Hetgeen in lijn lijkt te zijn met het grotere percentage van mensen dat bitcoin momenteel in hun portfolio heeft ten opzichte van drie jaar geleden.

Vrijwel alle investeerders die zijn ondervraagd zien bitcoin nog altijd als een risico, maar dat in essentie is natuurlijk iedere investering een risico. Het percentage dat bitcoin ziet als een “zeer risicovolle” investering is gedaald van 75 naar 60 procent.

35 procent ziet bitcoin als een investering die enigszins risico met zich meebrengt en 5 procent ziet bitcoin als een investering zonder risico. Gallup concludeert in het onderzoek dat investeringen van grote bedrijven als Tesla, Square en MicroStrategy zeker bijdragen aan de mainstream adoptie van bitcoin.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....