JPMorgan start met investeren in Bitcoin fondsen, kleine en grote klanten kunnen starten

Grootbanken maken langzaam maar zeker de stap naar bitcoin (BTC). JPMorgan is ook in de weer, klanten van de bank kunnen investeren in verschillende bitcoin fondsen.

Naar verluidt hebben financieel adviseurs groen licht gekregen om een deel van het vermogen van hun klanten richting bitcoin te schuiven. Het gaat hier om alle klanten die beleggingen doen bij de bank. Dus níet alleen de rijkste klanten, maar ook mensen die met een relatief klein bedrag beleggen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Daarmee is het volgens Bussiness Insider de eerste bank in Amerika die dat op deze manier toestaat.

Fondsmanger

JPMorgan heeft momenteel ruim $630 miljard aan assets in beheer. Met verschillende cryptocurrency fondsen hoopt de organisatie dat getal nog verder op te krikken. Deze stap lijkt uit nood gebeuren: er is simpelweg veel vraag naar bij klanten van de bank.

Je kunt niet zomaar overal je geld in stoppen. Onder andere verschillende fondsen van Grayscale komen op de groene lijst.

De beschikbare fondsen op een rij:

  1. Grayscale Bitcoin Trust
  2. Osprey Funds Bitcoin Trust
  3. Grayscale Bitcoin Cash Trust
  4. Grayscale Ethereum Classic Trust
  5. Grayscale Ethereum Trust

Geen advies

JPMorgan gaat niet actief dit soort beleggingen aanraden. Het moet vanuit de klant zelf komen. Adviseurs gaan dus niet kopen, verkopen of commentaar geven op de markt.

Directeur Jamie Dimon gaf recentelijk nog aan dat hij zelf geen interesse heeft in bitcoin. In 2017 dreigde de beste man zelfs mensen te ontslaan die met bitcoin gingen traden.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsJPMorgan

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...