Ook kleine bitcoin hodlers kopen bij

De beste manier om de hype omtrent bitcoin te meten is misschien wel de activiteit bij de grote beurzen. Op het moment van schrijven is het aantal logins en aanmeldingen bij de beurzen op het diepste punt in twee jaar tijd terechtgekomen.

De hype voorbij

Daarmee kunnen we stellen dat de hype op dit moment weer volledig overgewaaid is en alleen de echte doorgewinterde bitcoiners overgebleven zijn. Normaal gesproken zijn dit de momenten waarop lange termijn holders accumuleren om zich voor te bereiden op een nieuwe bull markt, mocht die er komen natuurlijk.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ook kleine bitcoin hodlers kopen bij

Dat ze dit doen blijkt onder meer uit de bovenstaande grafiek. Hierin zie je de hoeveelheid bitcoin die in handen is van wallets met 1 tot 10 bitcoin (ook wel de Crabs). Sinds het dalen van de koers vanaf de all-time high en zeker vanaf de bodem van juni 2022 hebben zij stevig ingekocht.

Dit cohort van bitcoiners heeft op het moment van schrijven alleen al bijna 2 miljoen bitcoin in bezit, een getal dat blijft groeien. Opvallend is dat je bij het bereiken van de top van de bullmarkt een daling ziet, om vervolgens de stijging weer in te zetten na het bereiken van de bodem.

Ook de kleinste hodlers kopen in

Het zijn niet alleen de Crabs, mensen met 1 tot 10 bitcoin in hun wallet, maar ook de Shrimps die nu hard inkopen. Shrimps zijn mensen met 0,1 tot 1 bitcoin, waarmee je dus echt de gemiddelde belegger te pakken hebt.

Ook kleine bitcoin hodlers kopen bij

Hoewel het aantal aanmeldingen en logins bij de grote beurzen dus terugloopt, neemt het aantal bitcoin in handen van deze groep bitcoiners stevig toe. Sinds het bereiken van de bodem in juni 2022 zien we bij deze groep bitcoiners zelfs een extreme piek.

Op het moment van schrijven hebben de Shrimps in totaal meer dan 900.000 bitcoin in bezit. Bedenk je ook dat zij de Shrimp groep verlaten, zoda zij meer dan 1 miljoen bitcoin op de balans hebben. Daarna voegen ze zich bij de Crabs, waar ook een grote stijging is waargenomen.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....