Adrian Zduńczyk verwacht koersexplosie van bijna 20 procent voor bitcoin

De bitcoin koers heeft een prachtige stijging achter de rug en handelt eindelijk weer boven de magische grens van 20.000 dollar. Als het aan de populaire analist Adrian Zduńczyk ligt is daarmee het einde van deze stijging nog lang niet in zicht. De cartograaf met ruim 600.000 volgers verwacht namelijk dat bitcoin daar nog eens 20 procent bovenop plakt.

Stijging naar 24.600 dollar

Adrian Zduńczyk is waarschijnlijk één van de meest gevolgde technische analisten van dit moment als het op bitcoin aankomt. Zijn grafiek krijgen altijd veel aandacht en het komt niet vaak voor dat Adrian er compleet naast zit. Na de uitbraak van de afgelopen dagen heeft hij zijn ogen gericht op het 200-daags voortschrijdend gemiddelde voor bitcoin.

Die ligt momenteel op ongeveer 24.600 dollar en dat lijkt de volgende weerstand waar bitcoin zich naartoe gaat vechten, in ieder geval als het aan de populaire Adrian ligt. Het wordt hoe dan ook interessant om te zien of bitcoin dit momentum kan vasthouden, of dat het slechts om een korte bearmarkt rally gaat, waarvan we er al meer hebben gezien dit jaar.

Het vertrouwen in de markt is op dit moment extreem laag, maar zoals we door de jaren heen geleerd hebben kan dat snel omslaan in deze industrie. Er zijn in principe maar een paar groene dagen nodig om een nieuwe bullmarkt te starten. We moeten echter niet te hard van stapel lopen, want daarvoor moet er op macro-gebied ook nog wel wat gebeuren.

ECB en Federal Reserve

Vandaag is het bijvoorbeeld de beurt aan de Europese Centrale Bank (ECB) om een nieuwe rentebesluit te nemen en komt ECB-voorzitter Christine Lagarde om ongeveer 16.00u nog met een toespraak over de strategie voor de komende maanden. Dat is echter vooral belangrijk voor het wel en wee van onze euro. Op macro-economisch vlak is de Amerikaanse dollar nog altijd degene die de dans aanvoert.

Wat dat betreft zijn alle ogen in de macro-wereld gericht op 2 november, want dit is het moment waarop de Federal Reserve samenkomt om een nieuwe rentebesluit voor de Amerikaanse dollar te publiceren. Daarnaast is de verwachting dat ze hun strategie voor de komende maanden delen en veel mensen verwachten dat ze wat gas terug zullen nemen.

Gas terug nemen betekent in dit geval het tempo van de renteverhogingen enigszins verlagen. Waar we het de afgelopen vergaderingen met verhogingen van 0,75 procent moesten doen en dat ook de verwachting is voor 2 november, is de verwachting voor december op dit moment al bijgesteld naar 0,50 procent.

Die verwachting is bijgesteld, ondanks het feit dat de inflatie nog altijd torenhoog is en de Federal Reserve die strijd nog lang niet heeft gewonnen. Wat dat betreft lijkt er meer aan de hand en erkent de Federal Reserve ook dat de Amerikaanse economie zwaktes begint te vertonen. Een interessant ontwikkeling voor bitcoin.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....