“Bitcoin volatiliteit bereikt dieptepunt, bijna gegarandeerde koersexplosie op komst”

De bitcoin koers heeft een kleine opleving achter de rug en handelt inmiddels op 20.800 dollar, nadat we weken op en rond de 19.000 dollar doorbrachten. Volgens on-chain en macro-analist Will Clemente maakt bitcoin zich klaar voor een ware opwaartse koersexplosie, die hij onderbouwt met een grafiek met de historische volatiliteit van bitcoin.

Opwaartse koersexplosie

"In acht van de negen gevallen dat de volatiliteit zo laag was als nu, maakte de bitcoin koers een opwaartse koersexplosie door", aldus Will Clemente die aangeeft hier met een bak popcorn in zijn handen naar te kijken. Resultaten uit het verleden bieden uiteraard geen garanties voor de toekomst, maar een score van acht uit negen is behoorlijk overtuigend.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Na de stijging van 19.000 dollar naar de huidige koers van 20.800 dollar is het optimisme langzaam weer teruggekeerd in de markt. Nu weten we allemaal dat de liquiditeit in het weekend behoorlijk laag is, wat een mogelijke opening naar een explosieve koersstijging biedt.

Het kan dus zijn dat we de koersstijging die Will Clemente voorspelt op basis van de volatiliteit vandaag nog komt. Niet iedereen is overigens zo optimistisch als Clemente, want er zijn in de comments genoeg mensen te vinden die juist het tegenovergestelde verwachten. "Zeven van de acht opwaartse koersexplosies vonden plaats tijdens een bull markt", aldus Diamond Dragon.

Hoe lang duurt de bearmarkt nog?

Een koersexplosie betekent overigens niet dat de bearmarkt meteen helemaal voorbij is. Als we naar de geschiedenis kijken, dan hebben we nog wel even te gaan voordat een nieuwe bullmarkt begint. Op het moment van schrijven zitten we iets meer dan 300 dagen in een bearmarkt, terwijl we in de twee voorgaande bearmarkten pas na 364 en 411 dagen een absolute bodem vonden.

Voorlopig lijkt het erop dat de bodem gelegd is op 18 juni 2022 op een koers van 17.600 dollar, nadat de bearmarkt 221 dagen onderweg was. De macro-economische omstandigheden zijn sindsdien echter niet veel verbeterd, waardoor het lastig is om met zekerheid te zeggen dat het zwaarste deel van de bearmarkt achter ons ligt.

Voor nu zijn alle ogen gericht op woensdag 2 november, als de Federal Reserve komt met een nieuw rentebesluit en voorzitter Jerome Powell meer uitleg geeft voor het beleid van de komende maanden. Daarna weten we waarschijnlijk een stuk meer over de status van de markt.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....