Activiteit op bitcoin blockchain stagneert ondanks opwaartse koerstrend

Bitcoin is erin geslaagd om door de grens van 30.000 dollar heen te breken, waardoor het sentiment langzaam weer bullish wordt. Ondanks dat blijft de markt volgens Glassnode in een transitiefase, omdat de activiteit op de blockchain niet in dezelfde mate is toegenomen.

Er is meer nodig

Om van een echte nieuwe bullmarkt te kunnen spreken voor bitcoin is er volgens Glassnode meer nodig. Als we de analisten van Glassnode mogen geloven is er vooral meer tijd nodig voor bitcoin. Zij gaan er hierbij vanuit dat de bodem van november 2022 ook de absolute bodem was voor bitcoin.

Activiteit op bitcoin blockchain stagneert ondanks opwaartse koerstrend

Vanaf dat moment zijn er 227 dagen verstreken. Historisch gezien duurde een transitieperiode tussen de 459 en 770 dagen voor bitcoin, wat suggereert dat investeerders nog 8 tot 18 maanden geduld moeten hebben voordat we een nieuwe all-time high bereiken.

Die tijdspanne zou redelijk samenvallen met de bitcoin halving, een mogelijke goedkeuring van de Spot Bitcoin ETF van BlackRock en renteverlagingen van centrale banken als gevolg van de potentiële recessie, die juist is ontstaan door de renteverhogingen van de afgelopen maanden.

Bearmarkt van 593 dagen

Verder is het belangrijk om te weten dat de huidige bearmarkt al 593 dagen duurt. Al kun je jezelf afvragen of er nog sprake is van een bearmarkt als bitcoin al 100 procent is gestegen vanaf het voorlopige dieptepunt van 15.500 dollar.

Op het moment van schrijven handelt bitcoin op de koers van 30.220 dollar en lijken de bulls weer een beetje uitgeput na de koersexplosies van afgelopen week.

Los van deze waarnemingen is het belangrijk om te zien dat de supply op de beurzen zich ook op een dieptepunt bevindt met 6,2 procent van alle bitcoin die in omloop zijn.

Activiteit op bitcoin blockchain stagneert ondanks opwaartse koerstrend

Dat betekent dat er steeds minder bitcoin beschikbaar zijn voor de vrije verkoop en dat vormt een ultieme setup voor een eventuele nieuwe bullrun. Om dat voor elkaar te krijgen moet er wel weer een vraagexplosie ontstaan, waar op dit moment nog niet de perfecte aanleiding voor is.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....