‘Bitcoin koers kan snel naar $35.000 gaan als centrale banken geen roet in het eten gooien’

De bitcoin koers schiet omhoog. En dat betekent dat extra mensen die speculeren over een hoge prijs. Deze keer is het de beurt aan Ed Moya, senior market analist bij OANDA.

Sommige beleggers zijn van mening dat de Bitcoin kan blijven groeien tot een waarde in de midden-$30.000 regio, tenzij een strenger monetair beleid van centrale banken de bereidheid om risico’s te nemen vermindert. BTC bereikte vrijdag het hoogste punt in een jaar, met een stijging van 4,4% tot $31.191. Op sommige beurzen viel de prijs nog iets hoger uit.

“Het momentum van Bitcoin zou een sprong naar de midden-$30.000 regio kunnen maken, maar als de centrale banken wereldwijd streng blijven, zou dat de bereidheid om risico’s te nemen kunnen verminderen,” aldus Ed Moya, senior marktanalist bij OANDA.

Bitcoin handhaaft de winsten die volgden op meerdere aanvragen voor spot Bitcoin ETF’s, die een toegenomen interesse van institutionele beleggers in de activaklasse signaleren. Het gaat om fondsen uit de Amerikaanse hoek.

Short-sellers hebben moeilijke tijden doorgemaakt mede door het optimisme dat de Amerikaanse Securities Exchange Commission (SEC) wellicht eindelijk klaar is om de geplande spot bitcoin ETF van BlackRock goed te keuren. Maar er zijn groeiende macro-economische uitdagingen, met de recente renteverhoging door de Bank of England en de aankondiging van de Europese Centrale Bank van nog een verhoging in juli.

Het is niet duidelijk of en wanneer het fonds van BlackRock door de keuring komt van de SEC. De grootste fondsmanager ter wereld heeft een goede track record als het gaat om fondsaanvragen bij de toezichthouders. Tegelijkertijd zijn er al aanvragen sinds 2013 die hier op lijken, tot nu toe werden ze allemaal afgewezen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...