ADA herpakt plek in top 10 crypto’s met 5% stijging – wat gaat Cardano doen?

1562 totale weergaven
cardano koers
i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

Cardano (ADA) heeft vandaag opnieuw zijn positie in de top 10 crypto’s geclaimd en heeft daarmee Tron (TRX) weer naar beneden geduwd. De altcoin is vandaag met ruim 5% gestegen en ligt deze ochtend op $ 0,3844, nadat het in een week tijd met 14,5% is geklommen.

En met de nieuwe Chang hard fork die volgende week live gaat op Cardano, zou dit het begin kunnen zijn van de volgende fase voor de blockchain. Hiermee zou ADA uit zijn downtrend sinds maart kunne breken en de komende weken weer richting $ 0,50 kunnen gaan.

Wat gaan Cardano doen na 14,5% pump in 7 dagen?

Cardano presteert deze week sterk en is hierdoor boven een belangrijke resistance gestegen, die nu dient als support level. De 30-daagse moving average (geel) rond $ 0,38 is afgelopen woensdag doorbroken en kan hierdoor weer richting zijn 200-daagse moving average (blauw stijgen).

Het feit dat de Cardano koers nog ver onder zijn 200-daagse gemiddelde van $ 0,49 ligt, geeft aan dat ADA nog een lange weg heeft te gaan om te herstellen, maar ook veel winst kan opleveren voor investeerders die tijdens de dip hebben gekocht.

Cardano koers grafiek
Cardano koers grafiek – TradingView

De Relative Strength Index (RSI) van Cardano bereikte aan het begin van de maand een bodem rond 25, maar ligt nu vlak onder 60. Dit geeft aan dat ADA veel bullish momentum heeft opgebouwd, met name in de afgelopen week.

Dit momentum kan ADA helpen om door zijn volgende resistance rond $ 0,39 te breken en de weg vrij te maken voor een stijging richting $ 0,45.

Een belangrijke katalysator voor de stijging van de Cardano koers is de komst van de nieuwe Chang hard fork, een upgrade die op dinsdag 27 augustus zal worden gelanceerd.

In de onderstaande video bespreekt een Cardano liefhebber een aantal van de nieuwe features, waaronder de mogelijkheid om 30% extra staking beloningen te verdienen.

De hogere staking beloningen, in combinatie met andere updates, kunnen meer gebruikers naar het netwerk trekken. Hierdoor zou de koopdruk voor ADA nog verder kunnen toenemen in verhouding tot de verkoopdruk.

Volgende week maandag, een dag voor de upgrade, zou ADA al 42 cent waard kunnen zijn. En hoewel er mogelijk een ‘sell-the-news’ plaats kan vinden, kan de Chang upgrade zorgen dat ADA op lange termijn meer waard wordt.

De ADA koers zou het jaar kunnen eindigen boven $ 0,75 en kan volgend jaar mogelijk weer richting $ 3 gaan voor een nieuwe all-time high.

 

Alternatieven voor Cardano

Cardano doet het aan het eind van de week erg goed en zou ook de komende week nog verder kunnen klimmen als de markt dit toelaat. Maar voordat ADA x2 gaat in waarde, zullen we waarschijnlijk meerdere maanden moeten wachten, vooral met de hoge populariteit van andere blockchains.

In dit deel van het artikel kijken we naar een aantal aantrekkelijke alternatieven voor Cardano met potentie om nog veel meer winst op te leveren. De onderstaande projecten verkopen hun native tokens nog voor een lage prijs verkrijgbaar in een crypto ICO en kunnen dankzij hun utility veel stijgen in waarde.

Pepe Unchained ($PEPU)

De Cardano blockchain is een sterk staaltje technologie, maar lijkt niet al te populair als je dit vergelijkt met chains zoals Solana en Ethereum. De nieuwe Pepe Unchained ($PEPU) lift mee op de populariteit van Ethereum en bouwt zijn eigen Layer-2 op deze chain. De presale van dit project heeft inmiddels meer dan $10 miljoen opgehaald.

Het voordeel van Pepe Unchained is dat de bekende crypto meme, Pepe, nu het gezicht wordt van een nieuwe blockchain, een met lagere transactiekosten dan Ethereum zelf. $PEPU heeft daarom veel potentie om viraal te gaan, wat vroege investeerders de mogelijkheid geeft om veel geld te verdienen door tijdens de presale te kopen.

Je kunt $PEPU in deze fase voor $ 0,0092364 per stuk kopen, maar weet dat deze prijs binnen 24 uur zal stijgen. Als je tijdens de presale koopt, kun je vroegtijdig je tokens staken, waarmee je momenteel een APY van 198% verdient op je gekochte $PEPU tokens.

 

Base Dawgz (DAWGZ)

Cardano is simpelweg geen favoriet van de crypto traders, deze maken namelijk gebruik van andere chains, zoals Ethereum, Solana, Base, de Binance Smart Chain en Avalanche. De nieuwe Base Dawgz ($DAWGZ) is een meme coin die zal lanceren op de blockchains die we zojuist hebben opgenoemd.

Een lancering op de Base blockchain is niet genoeg, want de Shiba Inu mascotte van Base Dawgz houdt van Basejumpen en kan daarom niet aan een enkele blockchain vast blijven zitten. De lancering op meerdere blockchains geeft $DAWGZ extra veel blootstelling, waardoor de Base Dawgz koers de lucht in kan gaan.

Base Dawgz verkoopt zijn native token nog in de presale en biedt vroege investeerders gigantische staking beloningen, met een huidige APY van 803%, genoeg om in een maand tijd ruim 50% extra te krijgen. Je kunt $DAWGZ vandaag nog kopen voor $ 0,008173 per stuk kopen, voordat het project $ 3 miljoen ophaalt en de prijs verder zal stijgen.

i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

Lees meer over:
ADACardano

    Door: Bart Klammer

    Bart is een ervaren schrijver die erg veel waarde hecht aan feiten. Met meer dan 12 jaar schrijfervaring en kennis van de cryptowereld weet hij moeilijke materie simpel over te brengen. Zijn passie voor het schrijven van content, combineert hij met zijn fascinatie in blockchain technologie. Omdat de...