ADA koers blijft dalen, bearish sentiment houdt aan: kan Cardano’s chang hard fork het tij keren?

8416 totale weergaven
Waarom Cardano nu jouw aandacht verdient: De volgende crypto-stijging?

i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

Het is nog niet het jaar van Cardano en de trend heeft zich afgelopen weekend doorgezet. De koers staat inmiddels op $ 0,331 en traders beginnen steeds meer twijfels te krijgen over de toekomst van de cryptomunt die zich jarenlang stabiel in de top 10 crypto wist te handhaven, maar die positie kwijt is geraakt aan Toncoin. 

Rondom de coin groeit het bearish sentiment en daarmee lijkt het niet snel weer een goede koers te kunnen gaan herpakken. Wel zijn er enkele ontwikkelingen rondom Cardano, zo is afgelopen weekend de nieuwe Cardano Chang hard fork update doorgevoerd, wat is deze update, en kan de Chang hard fork het tij keren voor Cardano?

Cardano koers nog eens 12% kwijt in 7 dagen

De Cardano koers stond zeven dagen geleden nog rond de grens van $ 0,38, wat ook al een relatief dramatische tussenstand was, in vergelijking met de groei die andere cryptomunten afgelopen periode doormaakten. In de afgelopen 7 dagen is het, mede door de verdwijning van medeoprichter Charles Hoskinson nog verder gedaald.

cardano chang hard fork koers

Cardano heeft sinds mei 2024 niet meer boven de grens van $ 0,50 gestaan, terwijl het juist een jaar is waarin de waardevolste cryptomunten flinke stijgingen noteren. Het weet maar niet boven belangrijke weerstandsniveaus te komen.

Op dit moment zijn er zelfs geen zichtbare ondersteuningsniveaus voor de Cardano koers te vinden. Het heeft echter wel zes weerstandsniveaus waar het door heen moet breken om weer richting de koers van zeven dagen geleden te komen.

adausdt supportadausdt support

Dit voedt het verdere bearish sentiment gezien er veel onzekerheid bestaat over waar de onderkant van de Cardano koers kan liggen de komende tijd.

Praat mee op onze socials!

Chat met onze experts via Telegram, geef je mening op Twitter of "sit back and relax" terwijl je naar onze YouTube-video's kijkt.

Kan Cardano Chang hard fork het sentiment keren?

De Cardano Chang hard fork is een update voor de blockchain waarbij het crypto-project een switch maakt naar een decentrale governance. De verdere decentralisatie van Cardano is in principe goed nieuws; hierdoor krijgen gebruikers van de cryptomunt meer zeggenschap over de toekomst van het project.

Dit houdt bijvoorbeeld in dat gebruikers kunnen stemmen op mogelijke nieuwe ontwikkelingen en kunnen kiezen wie de ‘governance representatives’ worden.

cardano koers alltimehigh

Vooralsnog heeft de update nog geen effect gehad, maar zoals alles bij Cardano, lijkt het vooral een project van de lange termijn te zijn. De update van de Cardano Chang hard fork is goed door zijn eerste fase gekomen, maar nog niet alle functies zijn direct merkbaar.

Mochten wel steeds meer traders geïnteresseerd raken in de nieuwe functies van Cardano zal de vraag (eindelijk) weer groeien en kan Cardano weer naar boven kijken. Momenteel is het nog altijd ver verwijderd van de all-time high die precies 3 jaar geleden werd genoteerd; op 2 september 2021 stond de cryptomunt op een waarde van $ 3,10.

Lees ook -> Bitcoin koers onder druk na slechte maand augustus

Investeren in nieuwe cryptomunten

Als je nog niet zo zeker bent over de toekomst van Cardano, kan het verstandig zijn om een deel van je investering ook in andere altcoins te steken. Zo diversificeer je je portfolio, en ben je beter beschermd als het weer minder gaat met de crypto markt.

Daarnaast kan het ook in goede tijden voor grotere winsten zorgen, gezien nieuwe cryptomunten vaak nog veel meer potentie hebben om te groeien, dan de bekende projecten als Cardano.

Lees hieronder welke projecten het meeste potentie lijken te hebben om in de laatste 4 maanden van dit jaar een grote stijging door te gaan.

Pepe Unchained –  profiteer van 175% APY

De presale van Pepe Unchained is al een tijdje aan de gang, en heeft in die tijd al bijna $ 11,5 miljoen opgehaald van investeerders die de $PEPU token alvast in wouden slaan, voordat deze beschikbaar komt op centrale en decentrale exchanges.

Met de token wordt de Pepe meme voor het eerst naar een eigen blockchain gebracht, een layer-2 netwerk bovenop Ethereum. Hierdoor kan het meer transacties tegelijkertijd verwerken, zijn tokens sneller verstuurd en ook nog eens tegen lagere transactiekosten.

Op dit moment kun je de tokens nog niet claimen, maar wel alvast vastzetten in een staking pool. Met een geschatte jaarlijkse beloning van 175% kun je je aantal $PEPU tokens nog flink laten groeien voor de eerste listing.

Crypto All-Stars – verdien extra tokens in de revolutionaire MemeVault

Het Crypto All-Stars project heeft een revolutionaire staking pool ontworpen waarin je niet alleen de eigen token vast kan zetten, maar alle bekende meme coins. Hiermee brengt het ’s werelds eerste ‘unified staking model’ op de markt, onder de naam MemeVault.

Het werkt als volgt, je zet al je bekende meme coins vast in de MemeVault en vervolgens krijg je telkens een beloning uitbetaald in de vorm van $STARS tokens. Hoe meer $STARS tokens je al in bezit hebt, hoe hoger de beloning zal zijn die je ontvangt.

crypto all-stars staking

De presale van Crypto All-Stars is nu bezig en er wordt de laatste hand gelegd aan de ontwikkeling van de MemeVault.

i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

Lees meer over:
Cardano

Door: Christiaan Kopershoek

Christiaan is een crypto journalist met 12 jaar ervaring in de fintech en blockchain sector. Hij schrijft voor Bitcoin Magazine en is bekend om zijn heldere uitleg en scherpe inzichten in de wereld van gedecentraliseerde financiën. Wat Christiaan het meest waardeert aan zijn werk als journalist is ...