ADA Koers Zakt Onder $0,50 Support, Waarom Stijgt Cardano Niet?

Cardano koers verwachting

Na een goed einde van 2023 heeft Cardano dit jaar moeite met het behouden van een koers boven de $0,50. Vandaag is de koers gedaald tot $0,48 wat het laagste punt sinds 25 januari dit jaar is, dat terwijl de koers in december nog een hoogtepunt van $0,66 aantikte.

Support van $0,50 niet vastgehouden

De grens van $0,50 was de afgelopen dagen een belangrijke support voor Cardano, maar die is eergisteren doorbroken en de koers heeft moeite om daarboven uit te komen. Het gaat hier vooral om een psychologisch niveau die voor veel traders belangrijk is om te bepalen hoe sterk Cardano staat.

Een belangrijke andere indicator voor Cardano is het 100-daagse Moving Average. In de grafiek hieronder vind je het 50, 100 en 200-daagse Moving Average van de Cardano koers, waarbij de oranje lijn de 100-day Moving Average weergeeft. Op dit moment zit die lijn vrij dicht bij de huidige koers.

cardano koers 100 moving average

Bij Moving Averages zijn er een aantal zaken waar je op kan letten om in de gaten te houden, zo kan er een golden cross gevormd worden als de 50-daagse MA voorbij de 100-daagse MA schiet. Daar is op dit moment bij Cardano nog geen sprake van.

Waarom stijgt Cardano niet?

Voor veel traders is de hoop verloren gegaan dat Cardano zich snel kan herstellen en daardoor is de groep traders die op korte termijn winst uit Cardano wil halen hun ADA aan het verkopen. Dit zorgt voor een verdere druk op de koers die ook lange termijn traders aan het twijfelen kan brengen.

Cardano heeft daarnaast ook te maken met sterke concurrente van andere cryptomunten die in hetzelfde segment actief zijn. Zo is de afgelopen tijd Solana een van de trending coins en net als Cardano houdt dit project zich bezig met de ontwikkeling van een snelle, goedkope en duurzame blockchain die smart contract-functionaliteiten biedt.

cardano koers 7 dagen

Een andere reden dat Cardano het moeilijk krijgt, is dat veel stop loss posities uitgevoerd worden naarmate de koers niet hersteld. Deze verdere verkoopdruk zorgt ervoor dat de koers nog lastiger de positie boven de $0,50 weer weet te vinden.

Charles Hoskinson deelt sneer uit aan Solana

De oprichter van Cardano, Charles Hoskinson, heeft afgelopen week via X een sneer uitgedeeld aan Solana. Het netwerk van Solana kende een korte ‘outage’ waarbij het mainnet van de blockchain er even uit lag.

Hoskinson stuurde een bericht de wereld met een meme over het blazen in ouderwetse Nintendo spellen. Dat was vaak genoeg om een spel weer werkend te krijgen.

De reactie hierop was deels positief omdat mensen de grap er van in konden zien, terwijl anderen het schadelijk vinden voor het imago van de crypto markt. Zoals hierboven beschreven zitten er veel overeenkomsten tussen Cardano en Solana, dus er zat vast een gedachte achter bij de Cardano-oprichter.

Welke cryptomunten gaan wel stijgen?

In de gehele crypto markt zijn er weinig grote bewegingen te noteren in de afgelopen weken. Bitcoin staat al een tijd stabiel rond de $42.000,- en er zijn weinig altcoins die tegen deze trend in wel een stijging weten te vinden.

Veel traders zijn daarom op zoek naar nieuwe kansen in de markt. Hieronder hebben we enkele nieuwe cryptomunten beschreven die momenteel een hoge potentie hebben.

Bitcoin Minetrix – Gaat nieuwe token profiteren van Bitcoin halving?

Het Bitcoin Minetrix project is enkele maanden beschikbaar in een presale en steeds meer traders wenden zich tot het project vanwege de komende Bitcoin halving. Bitcoin Minetrix richt zich op het aanbieden van een nieuwe cloud mining oplossing voor Bitcoin en die timing lijkt perfect te zijn.

Met de opkomende Bitcoin halving worden namelijk de beloningen die miners ontvangen voor hun werk aan de blockchain gehalveerd. Hierdoor zullen er miners zijn die op zoek gaan naar andere oplossingen of zelfs overstappen op het minen van andere cryptocurrency.

Het gat dat hierdoor ontstaat kan opgevuld worden door het nieuwe cloud mining van Bitcoin Minetrix. Hier kan iedere kleine trader aan meedoen, in tegenstelling tot het huidige mining model waarbij je dure apparatuur nodig hebt en hoge energierekeningen krijgt.

btcmtx staking

De presale van de BTCMTX token heeft tot dusver meer dan $10 miljoen opgehaald en over enkele dagen volgt er een nieuwe prijsstijging. Momenteel koop je de token voor $0,0133.

Dit kun je doen op de website van het project waarbij je een wallet koppelt en Ethereum, USDT of BNB inruilt voor de token. Daarna kun je direct beginnen met het staken van Bitcoin Minetrix waarbij je momenteel APY kunt verdienen van rond de 65%.

 

eTukTuk – Groen crypto project gericht op ontwikkelingslanden

eTukTuk is een crypto project dat een duidelijke stempel op de wereld wil drukken. Het wil een belangrijke rol spelen in het vergroenen van transport, maar richt zich daarbij een keer niet op de rijke landen, maar juist op landen die op dit moment niet mee kunnen met de nieuwste ontwikkelingen.

Dat begint met elektrische tuktuks, maar kan nog veel verder gaan. Het wil namelijk dat de $TUK token ook in andere delen van de transportsector een belangrijke rol gaat spelen.

etuktuk presale

De roadmap van het project is zeer uitgebreid en biedt onder andere een Play-to-Earn game waarbij je met een eTukTuk de straten van Sri Lanka moet overleven. Verder komen er apps waarmee chauffeurs kunnen werken, wordt het mogelijk om de token te gebruiken als betaalmiddel en komen er samenwerkingen met overheden in Azië.

De presale van eTukTuk heeft tot nu toe meer dan $800.000,- opgehaald en je kunt zelf meedoen met de presale via de website van het project. Daar ruil je gemakkelijk BNB, USDT of ETH in voor de $TUK token.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

Door: Joren Verdoes

Met meer dan 10 jaar ervaring in de cryptowereld is Joren Verdoes een echte crypto-veteraan te noemen. Zijn kennis binnen de techwereld gaat ruim 15 jaar terug. Joren heeft zich de afgelopen jaren ontpopt tot een ware expert binnen het vakgebied en kan moeilijke materie simpel en helder overbrenge...