Adoptie: Robinhood ontvangt al 6 miljoen nieuwe Bitcoin kopers

1072 totale weergaven

De golf van retail beleggers richting bitcoin lijkt weer in volle gang. Het populaire en inmiddels ook beruchte Robinhood weet te melden dat het in 2021 al meer dan 6 miljoen nieuwe gebruikers mocht verwelkomen op het crypto-platform.

Daarmee ligt de instroom 15x hoger dan het maandelijkse gemiddelde van afgelopen jaar. Het netwerkeffect van bitcoin doet weer eens zijn werk.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ruim 3 miljoen klanten erbij voor Robinhood

Volgens het laatste rapport van de gebruiksgegevens van Robinhoofd zijn er in januari 3 miljoen nieuwe gebruikers geweest die voor het eerst crypto kochten.

In totaal is het aantal gebruikers van de app in 2021 al met 6 miljoen toegenomen. Ter vergelijking; de grootste instroom bij de app lag vorig jaar op iets meer dan 400.000 in juli. Destijds ging het handelsvolume stevig omhoog in navolging van de bitcoin halvening van mei 2020.

Het gemiddelde aantal nieuwe gebruikers op Robinhood Crypto lag vorig jaar op 200.000 per maand. Naast een flinke toename in het aantal nieuwe gebruikers is ook de gemiddelde transactieomvang met 100% gestegen naar grofweg $500.

2021 is het jaar van bitcoin

De cijfers liegen er niet om, het lijkt erop dat bitcoin gaat knallen in 2021. We zijn natuurlijk al goed begonnen en zijn momenteel even aan het consolideren, maar als de gebruikers in deze aantallen richting exchanges blijven stromen, dan gaan er nog mooie dingen gebeuren.

Ook de enorme betalingsprovider Square wist te melden dat het in januari van dit jaar al 1 miljoen nieuwe bitcoiners mocht verwelkomen op het platform. In hetzelfde rapport liet Square weten dat het wederom een flinke investering in bitcoin had gedaan. Ditmaal ging het om meer dan 3300 bitcoin voor een totale aankoopwaarde van $170 miljoen.

Na het grote nieuws van Tesla dat in januari $1.5 miljard investeerde en nu weer Square, lijkt het wachten op de volgende grote beursgenoteerde partij die in bitcoin stapt. Hoe tof zou het zijn als bijvoorbeeld Apple, Google of Amazon de stap zou zetten. Wij sluiten het in ieder geval niet uit!

Lees meer over:
adoptie

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....